Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Árpatea

Árpatea
Árpatea
12 perc / előkészület: 2 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kellemesen édeskés ízű, nagyon tápláló és hűsítő ital, amely a láz csökkentésében is segíthet. Nyugtató hatása van, és sokkal egészségesebb az üdítőknél, a gyümölcsturmixoknál és az alkoholos koktéloknál. Remek vízhajtó hatással is rendelkezik, de ha például esténként fogyasztunk belőle egy kisebb csészényit, akkor az alvásban is a segítségünkre lehet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A tea elkészítése után visszamarad pár kanálnyi puhára főtt árpamag, amit felhasználhatunk különböző salátákhoz vagy levesbetétként, de akár a gyümölcsjoghurtot is gazdagíthatjuk vele. (Én leginkább ezt szoktam.)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az árpát egy szűrőkanálban, hideg víz alatt jól átmossuk. Utána papírtörlővel szárazra töröljük.
  2. A száraz árpát serpenyőben pörköljük, fakanállal folyamatosan kavargatva, míg aranyszínű nem lesz, és érezni nem kezdjük édeskés illatát. Vigyázzunk a pörkölésnél, mert könnyen leég. Kislángon, folyamatosan kevergetve pörköljük.
  3. A pörkölt árpát kislábosba tesszük, felöntjük a vízzel, és forrásig melegítjük.
  4. Forrástól számítva 10-15 percig, fedő alatt kislángon főzzük, majd a magoktól leszűrve, csészékbe töltjük.
  5. Aki szereti a citrom ízét, az hagyja a teát kicsit lehűlni, és aztán adjon hozzá pár cseppet, de magában is fogyasztható, mindenféle ízesítés nélkül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 127
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tea árpából, tea árpamagból

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Corra
Corra Sun, 2013-01-20 21:47

Csak kiegészítésként jegyzem meg, hogy tudtommal az árpa (és a barnarizs, a zab és általában a gabonák) teája/főzete sokaknak bevált tejszaporításra is szoptatáskor. Ha finom, és amúgy is szívesen fogyasztja valaki, egy próbát ebben az irányban is megér szerintem.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2012-05-05 06:56

Nagyon tetszik ez a tea recept, meg fogom probalni.
Csak erdekesseg keppen szeretnem megjegyezni, hogy amikor a gyerekeim kicsik voltak ( a 60-as evekben ) szegeny anyosom fozott nekik arpakavet, amit szinten ugy, hogy az arpat megporkolte, de le is daralta es abbol keszitette a tejeskavet, amit nagyon szerettek a gyerekek velem egyutt.
Koszonom a receptet, es hogy eszembejuttadtad azokat a szep idoket. Veronika

88
gersli 5 dkg
víz 7.5 dl
citromlé 3 csepp