r
Nosalty Logó

Áfonyás tejföltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Áfonyás tejföltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 488 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1949 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 173 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 488 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    674 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1440.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.4 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    735.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    897 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    389 mg
  • Retinol - A vitamin:
    868 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 1949 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojásfehérjét és a lisztet.
  2. Sütőpapírral kibélelt formában, 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Lehúzzuk a papírt az aljáról, visszatesszük a formába, kihűtjük.
  3. A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük 5 percre. Kicsavarjuk, majd pici vízzel felöntve kis lángon, kevergetve felolvasztjuk, pár percre félretesszük hűlni.
  4. Az áfonyát megmossuk, leszárazzuk, botmixerrel pürésítjük, félretesszük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük kézi habverővel a tejfölt, porcukrot, áfonyapürét. Ekkor kóstoljuk meg, ha nem elég édes, még adjunk hozzá cukrot.
  6. A krémből vegyünk ki 2-3 evőkanálnyit, és keverjük el a zselatinnal, majd adjuk a krémhez, és alaposan keverjük el.
  7. Öntsük a krémet a kihűlt piskótaalapra és egy éjszakára, de min. 4-5 órára tegyük hűtőbe.
  8. A tetejét friss áfonyaszemekkel rakjuk ki.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 521
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 33718
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás tejföltorta
Szofika 104 recept

Első tejföltortám, igazi könnyű, nyári, gyümölcsös csemege. Bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük, a málna, az eper, a szeder, biztos vagyok benne, hogy mind életképes variációk lesznek. További képek a blogomon.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek