Ha még nincs bevált sütőtökkrémleves-recepted, akkor ez könnyen azzá válhat, de siess, mert hamarosan vége a szezonnak, aztán várhatsz a következő őszig! (x)
Kulináris hagyományaink, ezzel egyidejűleg az otthoni konyhánk repertoárján szereplő ételeink sora közel sem állandó, hiszen folyamatos változásban van, és képes a megújulásra.
Ennek egyik kiváló példája lehetne a sütőtökkrémleves. Ezelőtt 10-15 évvel még gyakorlatilag alig ismerték itthon ezt a zöldséget, sokkal inkább az amerikai filmekben, Halloween kapcsán találkozhattunk vele. Mára pedig ott tartunk, hogy szinte a legtöbb háztartásba beépült, sőt mindenkinek megvan a maga bevált sütőtökleves-receptje, így nekem is.
Én azt szeretem benne, hogy villámgyorsan elkészül, hiszen a tök igen hamar megpuhul, és nagyon jól passzolnak hozzá a fűszeresebb ízek, úgy mint a chili, a gyömbér vagy az én nagy kedvencem, a fahéj. Krémesíteni lehet a klasszikus módon is, ahogy a krémleveseket szokás, azaz tejszínnel, de a kókusztej is igen jól áll neki.
A szezon viszont lassan lecseng, és mindegy, hogy ezt a levest főzzük belőle, egy jófajta rizottót, vagy éppen csak a krumplipürébe keverünk belőle egy keveset, érdemes kihasználni az utolsó alkalmat egyikét, hiszen legközelebb ősszel kóstolhatunk bele újra.
Hamarosan megnyitják az első magyarországi Primark üzletet Budapesten, ezért itt az ideje, hogy jobban megismerd ezt az Európa-szerte közkedvelt üzletláncot.
A SALT-ban is kitavaszodott, és hiába van egyelőre cidri odakinn április végéhez képest, teljesen megújult szezonális menüsorral + egy izgalmas májusi programajánlóval is előrukkolt az étterem csapata.