Az olcsó konyhai trükk, amitől nem ríkat meg a vöröshagyma

Ha ezzel a megoldással szeleteled mostantól a vöröshagymát, örökre elköszönhetsz a krokodilkönnyektől, és még a vágódeszkád is tiszta marad!

Nem akar megsérteni, mégis folyton megríkat, mi az? Vagy egy figyelmetlen barát, vagy konyhánk egyik alapélelmiszere, a vöröshagyma, amelyet imádunk mindenbe belerakni, de a szeletelését szívesen passzolnánk át másnak.

Az elmúlt évek folyamán számost trükköt láthattunk arra, hogyan vágjuk a hagymát könnyek nélkül. Van, aki az úszószemüvegre esküdött, más azt mondta, egy falat kenyér vagy egy kanál a szánkban tartva is segít, hogy ne sírjunk perceken át a vágást követően. Bevallom, nekem eddig egyik sem jött be (bár a búvárszemüveget még nem próbáltam), egy Tik Tok-os trükkön viszont annyira megakadt a tekintetem, hogy úgy döntöttem, muszáj letesztelnem, működik-e.

@partyshirt

Onion hack? via @cerealeatingghost

original sound - PARTY SHIRT

Röviden: a több videós összeállításban egy lányt láthatunk, aki arra panaszkodik, hogy hagymaszeletelés közben állandóan könnyezni kezd. A második felvonásban arra kapunk magyarázatot, mi okozza a könnyeket: a hagymában található kémiai anyagok a hozzájuk legközelebb eső nedves közeghez kezdenek el kapcsolódni, ezért kezdünk el egy percen belül könnyezni, ha hagymát szeletelünk. Ha viszont a hagymából kiserkenő folyadék első körben nem a szemünkkel, hanem egy más nedves dologgal, például egy darab bevizezett papírtörlővel találkozik, máris más a helyzet!

A megoldás ugyanis a videós szerint mindössze annyi, hogy a vágódeszkára egy nedves papírtörlőt teszünk, és ezen vágjuk fel a hagymát. A videó harmadik része már két tesztelőről szól, akik a Tik Tok-on terjedő trükkvideókat ellenőrzik, működnek-e. Bár ők saját videójukban lila hagymával próbálták ki a trükköt, alátámasztották annak hitelességét.

Hogy tényleg működik-e?

Egy kézzel ugyan nehezebb volt vágni (a másikkal fotóztam), a szeletelés alatt viszont egyáltalán nem könnyeztem!

Igen! Szinte minden nap főzök valamit, az esetek nagy részében pedig a vöröshagyma sem marad ki az alapanyagok közül. A nedves papírtörlős trükkel valóban könnymentes volt a hagymapucolás, egyedül a szeletelés legvégén éreztem a szemeimen egy nagyon minimális csípést, könny viszont egy sem pottyant ki, így bátran merem ajánlani mindenkinek, aki szeretne végre sírás nélkül nekifogni az esti vacsorának!


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek