Így készül a tökéletes karamellizált hagyma, ami bámulatos ízt ad az ételeknek

A karamellizált állag az egyik legjobb dolog, ami a lilahagymával történhet. Így készítheted el a legkönnyebben a karamellizált lilahagymát, hogy az eredmény maga legyen a tökély.

Sokan azt hinnénk, hogy finom édes, roppanós karamellizált hagymát készíteni pofonegyszerű. Valóban nem a legnehezebb feladat összedobni, viszont ha tökéletesre vágyunk, nem árt, ha ellessük, hogyan készül az, ami után kerek szemmel nézünk majd magunk elé, és a vendégeink szája is szélesre húzódik az örömtől, mert annyira finom!

Hagymaleves vagy egy finom sült csirke, esetleg egy pazar mártás? Mindet jobbá tudja tenni ez az egyszerűnek tűnő finomság. Tetszés szerint fűszerezhetjük utólag, és a hozzájárulásával pillanatok alatt kész a pazar főétel vagy ínycsiklandó vacsora.

Így készül a tökéletes karamellizált hagyma, ami bámulatos ízt ad az ételeknek

A bombabiztos elkészítési mód mögött a megfelelő technika rejtőzik, és az, hogy pont megfelelő mértékben használjuk a vizet illetve a fedőt.

Akkor tudjuk, hogy jók vagyunk, ha a hagymánk egyenletes színűre karamellizálódott, nem túl pépes, ízlésesen édeskés ízű, de hagymás harapású lett.

Szóval...hogyan is lássunk neki a karamellizált hagyma készítésének?

Minden főzés – na jó, majdnem mind – szeleteléssel indul. A hagyma esetében ez kiemelten fontos, mert a méret és az egyenletesség a lényeg. Semmiképp ne szeleteljük hajszálvékonyra, sőt, ha nem vagyunk nagy mesterei a szelésnek, hagyhatjuk vastagabbra is, a lényeg, hogy egyformára aprítsuk fel! Arra azonban ügyeljünk, hogy a nagyobb szeleteknek több időt kell hagyni a rotyogásra.

Nézzünk pár szuper receptet karamellizált hagymával:

Ugyancsak kulcsfontosságú, hogy szorgosan kevergessük a hagymánkat, és a serpenyő oldaláról is visszakapargassuk a szeleteket, nehogy egyenlőtlenül kezdjenek el pirulni. Ehhez nem árt, ha van kéznél egy hőálló spatula, ami elég merev ahhoz, hogy meg tudjuk kaparni az edény alját is, de mégis rugalmas, hogy egy mozdulattal leszedjük az oldalára ragadt hagymadarabokat.

Fontos még, hogy nagyobb mennyiséget készítsünk, mint azt elsőre képzeltük, mert a karamellizálás hatására jelentősen össze fog esni a kezdeti mennyiségünk.

Kattints a képre, hogy ellesd a tökéletes karamellizált hagyma készítésének titkait!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több hasznos és trükkös konyhai praktikát olvashatsz itt:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...