6 dolog, amit még nem csináltál vöröshagymával

Máris mondjuk, mit csinálhatsz még egy vöröshagymával azon kívül, hogy megsütöd, bebundázod, megpirítód vagy levest főzöl belőle. 6 praktikus praktika!

A hagymáról (lehet akár fok-, akár vörös) legtöbbünknek az igen szúrós és kellemetlen lehelet jut eszébe, meg hogy randikon tiltólistás. Viszont mivel imádjuk, ezért igaziból az a célunk, hogy párunk is hozzánk hasonlóan hagymakedvelő legyen, és két pofára pusztíthassuk együtt, kézen fogva, lelkifurdalás nélkül a fokhagymás lángost és a rántott hagymakarikákat.

Erre a 6 dologra viszont anélkül használhatod a vöröshagymát, hogy meg kellene enned, nézd csak:

1. Torokfertőtlenítés

Valószínűleg ezt sokan tudjátok:a hagymafélék (a fokhagymával az élen) szuper fertőtlenítő hatásúak, baktériumölők. Éppen ezért van egy pár népi praktika a torokfájás enyhítésére, mely hagymát használ. A zúzott fokhagyma mézben/pálinkában való elfogyasztása ismert eljárás, de a vöröshagyma is jó megfázásra:piríts egy kevés cukrot, önts rá egy bögre vizet, dobd bele egy vöröshagyma külső burkát, és hagyd állni negyed óráig, majd idd meg. Vannak, akik fél vagy egész hagymával készítik.

2.Égésre

Ha (enyhébben) megégeted magad a konyhában, dörzsölj bele egy kevés hagymát, mert elmulasztja a fájdalmat! Mik vannak.

Ajánljuk ezt is!

TOP 9 háztartási praktika

3. Szálka

Ha csak azért sem akar kijönni a szálka az ujjadból, ragassz rá jó erősen egy sebtapaszt, de előbb tegyél rá egy kis darab nyers vöröshagymát. Pontosan nem tudjuk, miért, de segít kiszedni!

4. Fémedények tisztítása

Kopottak az edényeid? Zúzz össze egy fej vöröshagymátapró darabokra, önts hozzá némi vizet, és a masszát dörzsöld erősen a fémbe egy ronggyal, amíg szép fényes nem lesz!

5. Avokádó barnulása ellen

A már félbevágott avokádódat tárold jól zárható dobozban, de tegyél mellé héjával felfelé egy félbevágott vöröshagymát is, hogy ne barnuljon meg! A guacamole, avokádókrém sem barnul meg, ha a tetejére vágsz némi hagymaszeletet.

Szuper tippek!

Top 10 konyhai praktika elrontott ételek feljavításához

6.Kozmás szag ellen

Lekapott a rizs? Ne dobd ki, hanem rakj egy félbevágott hagymát a tetejére, és fedd le. Elnyeli a szagot!

Hagymás finomságok:

(forrás: tiphero)

Címlapról ajánljuk

Gyere velünk a Konyhakiállításra, és főzz lencsés dahlt Pikács Árpival

Idén is megrendezésre kerül Magyarország legnagyobb konyhai trendeket bemutató eseménye, a Konyhakiállítás. Az informatív bemutatók és a konyhai újdonságokat felvonultató standok mellett a színpadokon történő programokra is érdemes lesz figyelni, például a Nosalty séfjére, Pikács Árpira, aki vasárnap élő főzőműsorral várja az érdeklődőket.

Nosalty

További cikkek

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.