7 fogás, amibe bátran tegyél egy nagy csokor mentát

Miben tudnánk elképzelni a menta erőteljes, frissítő aromáját? Rágóban? Fogkrémben? Limonádéban? Na de mi a helyzet minden mással? Mi a helyzet a krémlevesekkel és főzelékekkel, salátákkal, szendvicsekkel, a poharakból kanalazható édes desszertekkel? Ők nem érdemlik meg?

Hogy miért érdemes mentát használnunk? Erre a kérdésre talán a legegyszerűbb válasz az lehet, hogy „mert mindig képes újra és újra meglepni”. Tényleg: a karakteres zöldfűszer olyan receptekben is felbukkanhat, amelyekre nem is számítanánk, olyan alapanyagokkal dolgozik együtt kiválóan, amelyek sose jutnának eszünkbe. A varázslat mégis valódi és működik: a menta egy egész szakácskönyvnyi fogásnak jól állhat: nézzünk most csak néhány kiemelkedő példát ebből a sokaságból!

Nézd meg galériánkban a mentával feldobható receptek listáját!

Príma receptek a kísérletezéshez:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több parádés konyhai ötlet:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek