4 egyszerű zöldfűszeres szósz, amit kenj rá minden nyári ételre

Mindegy, hogy magról nő a bazsalikom vagy már kisebb bokrot telepítünk az ágyásba/cserépbe, imádni fogjuk a nyári hónapokban. Ahogy számos aromás társát is. Mutatunk négy csalhatatlan szószt, melyek a nyár örök kísérői lesznek.

A zöldfűszereknek ezer felhasználási módjuk van, frissen, sülve, szárítva is más-más oldalukat mutatják, de a legszuperebbek mégis csak azonnal vágva a konyhakertből. Szerencsére egyre több kertészetben van egészen bő kínálat az itthon is őshonos és a mediterrán változatokból. A zöldségesnél vagy szupermarketben kapható cserepes társaik közül talán a menta strapabíróbb, a többit inkább azonnal fogyasszuk el, ne ültetgessük. A zöldfűszereknek kell a törődés és a víz, sokuk annyira nem rajong a direkt napsütésért, de például a menta vagy a rozmaring nagyon strapabíró növények. Előbbi emellett még terjed is, mint a gomba!

Négy könnyen elkészíthető, bombabiztos szószt hoztunk most el, a legkedvesebb zöldfűszerekkel vagy akár kombinációikkal. Semmi másra nem lesz szükségünk, csak egy aprítógépre, a további hozzávalókat pedig mindjárt soroljuk is.

Nézd meg galériánkban a zöldfűszeres szószok receptjeit:

Receptek, amelyekhez jól illik egy zöldfűszeres szósz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tudnivaló és recept zöldfűszerekkel:

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...