A szezonalitás egy gyönyörű módon körforgó rendszer, azonban gyakran emberként csak annyit fogunk fel belőle, hogy már megint nyár vége van, és el kell búcsúznunk a kedvenc zöldfűszereinktől. Legalábbis friss formájukban – ugyanis megannyi konzerválási technika létezik, amelyek segítségével meg tudjuk őrizni a nyári napfény kirobbanóan fűszeres aromáját. Persze e módszerek nagy része igen költséges (gondoljunk csak a pestóra azzal a rengeteg parmezánnal, fenyőmaggal és olívaolajjal), egy kivételével.
Ugyanis a most bemutatkozó tartósítási technikához mindössze egy hozzávaló kell – természetesen a friss zöldfűszeren kívül – ez pedig nem más, mint a filléres só.
Nézd meg galériánkban a zöldfűszer sóval történő tartósításának lépéseit!
Receptek, amelyekben jól jöhet a zöldfűszersó:
Fotók: Lakos Benedek
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
További tartósítótippeket találhatsz itt: