Mit főzzek ma? Spanyol fokhagymaleves, részeges csirke és fahéjas kocka...
A mai menüben pompás ételek szerepelnek, melyekre még a legfinnyásabbak sem tudnak nemet mondani.
NosaltyA mai menüben pompás ételek szerepelnek, melyekre még a legfinnyásabbak sem tudnak nemet mondani.
NosaltyMegannyi trükk kering az interneten, és mindegyik állítólag hozzásegít minket életünk lehető legszaftosabb sült csirkéjéhez. Ha próbáltunk már párat, de egyikkel sem voltunk elégedettek, ennek a szerencsétlen sorozatnak itt vége szakad: a most bemutatásra kerülő elkészítési módszer után soha nem lesz szükségünk másra. De mi lehet a kulcs?
Hering AndrásAz alábbi menü az egyszerűség jegyében született, így a benne szereplő fogások: a frankfurti leves, a roston sült csirkemell és a bukta extrán finomak és gyorsan elkészíthetőek!
NosaltyA sült csirke azért óriási jolly joker, mert mindenki jóllakhat belőle, ráadásul a csirke bármely részéből ehetünk egy kicsit.
NosaltyJamie Oliver szerint csupán egy titkos hozzávalóra van szükséged a tökéletes egyserpenyős sült csirkéhez, amit legújabb Napi Tippünkben meg is mutatunk.
NosaltyÓ, azok az omlós, szaftos csirkesültek: egy hétköznapon is milyen jólesnek, de akár ünnepre is készülhetnek, akkor is megállják a helyüket az asztalon.
NosaltyEgyben sült csirkét készítenénk, de nem merünk belefogni? Aggodalomra semmi ok, ez a cikk kifejezetten azért született, hogy minden titkot leleplezzen a tökéletesen szaftos húsú, ropogós bőrű csirkével kapcsolatban.
Hering AndrásBizony, bizony, ennyire elszaladt az idő: a hétvégén már meg is kell gyújtanunk az adventi koszorú első gyertyáját. Az elkövetkező időszak talán egy kicsit sűrűbb lesz, de nem kell aggódni, a főzés és a finom falatok sem maradnak el. Jöjjön hát néhány elegáns, de gyors recept, amivel hangolódhatunk és persze jól is lakhatunk.
NosaltyHa hús, akkor legyen szép nagy darab, nem? Mindegy, hogy csirke, marha, sertés vagy bármi más, ezeknél a fogásoknál bizony a méret a lényeg.
NosaltyKöztudott, hogy a pácolt csirke sokkal finomabb, szaftosabb és ízgazdagabb, mint a natúran sütött. Legalábbis remélhetőleg köztudott. A mai Napi Tipp megmutatja, hogy melyik a lehető legjobb pác ennek eléréséhez.
Lakos BenedekA sült húsokat amúgy is szokás gyümölccsel párosítani, erre pedig kiváló delikvens lehet az alma. A nyári, savanykásabb darabok főleg, jól illenek csirke, pulyka és sertés mellé is.
NosaltyA gomba és a csirke híres jóbarátok, ezért minden alkalmat érdemes megragadni az összeeresztésükre. A lenti ételek mind nagyon ízesek, nagyon szaftosak, telis-tele gombával és hússal.
NosaltyA tavasz rengeteg lehetőséget ad nekünk arra, hogy szaftosra sült húsételeinket valamilyen aromás hozzávalóval ízesítsük. Vegyünk példát az alábbi receptekből, és készítsük el az egyiket!
NosaltyNéha érdemes letérni a klasszikus ízek ösvényéről, mert megannyi izgalmas, fűszeres és ízletes fogás rejlik másfelé is. A húsok esetében ez kétszeresen igaz, jöjjenek most az igazán különleges kedvencek.
NosaltyElképesztően finom és elegáns előétel, főétel majd saláta következik, mely bármely télies vendégeskedés során megállná a helyét, sőt, karácsonykor is.
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
NosaltyRácz Jenő nemrég Palik Lászlóék YouTube műsorában vendégeskedett, amiben mesélt 2025-ös évéről, és azt is megtudhattuk, mi akadályozza meg abban, hogy egy gyerekkori álma érdekben lépjen.
NosaltySokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.
A karácsonyi időszak nem a szigorú szabályokról szól, hanem az egyensúlyról. Ha ezt szem előtt tartod, az ünnepi édességek sem billentenek ki hosszú távon.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...