Meglepő helyen nyitotta meg első éttermet a magyar topséf
Az egyik legismertebb magyar topséf maga mögött hagyta a nyughatatlan fővárosi éttermek világát, hogy párjával együtt megnyissa közös éttermét egy bájos falucskában.
NosaltyAz egyik legismertebb magyar topséf maga mögött hagyta a nyughatatlan fővárosi éttermek világát, hogy párjával együtt megnyissa közös éttermét egy bájos falucskában.
NosaltyMályinkán nyit saját éttermet Pohner Ádám, a Bocuse d'Or magyar versenyzője, nemzetközileg is ismert fiatal séf. Az étterem a szokatlan és kellemes hangzású 'Iszkor' nevet kapta, és a tervek szerint már szeptembertől várja vendégeit.
NosaltyAkár belföldön, akár külföldön, de még a fővárosban is vannak olyan gasztronómiai élmények, amelyek köré akár utazást is érdemes szervezni. Ropogós malacfejtől a hazai pisztrángon át a spanyol kockás abroszos vendéglőkig: profik ajánlója következik.
Nábelek ZsófiEgy nagy tálból, vagy egyenesen a fáról enni a legjobb, de az édes, néha savanykás, friss cseresznye akkor is jó, ha nem desszertként vagy befőttként végzi. Pohner Ádámot kérdeztük arról, hogy szerinte mihez passzol a leginkább.
Nábelek ZsófiNyáron tobzódunk a legjobb alapanyagokban, ilyenkor érdemes kihasználni a rengeteg jó zöldséget, hiszen ezekből pillanatok alatt lehet laktató, könnyű, hagyományos és izgalmas fogásokat készíteni. Most séfek mesélik el, nekik mik a legnagyobb favoritjaik.
Nábelek ZsófiAz egyik legmegosztóbb alapanyag a sóska, ami fanyarságával és savanyú ízével a legtöbb embert ki tudja kergetni a világból. Pedig pont ezektől a tulajdonságoktól igazán különleges, most pedig séfek mondják el, hogyan érdemes felhasználni.
Nábelek ZsófiA tavasz egyik legjobban várt virága a bodza, ami olyan sokszínű alapanyag, hogy nem érdemes a szörpnél vagy lekvárnál megállni, hiszen olyan extra dolgokat is készíthetünk belőle, mint a savanyított bodzavirág vagy akár a bodzaecet. Nézzük, hogy érdemes nekifogni!
Nábelek ZsófiSzerdán kezdődik a Bocuse d’Or Europe verseny Budapesten, ahol 18 csapat küzd a lyoni döntőbe jutásért. De hogy zajlik egy ilyen grandiózus verseny, és mennyi szervezés és munka folyik a háttérben?
Nábelek ZsófiSűrű, kicsit vizes ízű, sötétzöld és langyos: nagyjából így nézett ki a menzai spenótfőzelék, de hogyan lehet jól készíteni? Mutatjuk!
Nábelek ZsófiAz egészben sült csirkéhez valójában nem kell semmilyen különleges módszer, csak jó alapanyag és egy kis odafigyelés.
Nábelek ZsófiA Fenntartható gasztronómia világnapját június 18-ra datálják. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kezdeményezésére létrejött esemény 2016 óta a környezetvédelemre, a fenntarthatóságra, az ökológiai lábnyomunk csökkentésére hívja fel a figyelmet.
NosaltyAlapvető elem egy éttermi tányéron, amit otthon is elkészíthetünk, ha igazán nagyot akarunk villantani a vendégeink előtt. Összegyűjtöttünk minden fontos infót a jus-ről, három profi séfet is megkérdeztünk a témáról.
Nábelek ZsófiA legtöbben a méregtelenítéssel azonosítjuk a szaunázást, pedig rendszeresen gyakorolva ennél jóval többet adhat: támogatja a szívünk egészségét, gyorsítja az izomregenerációt, ragyogóbbá teszi a bőrt, és az elménkre is pozitívan hat.
Szabó AnnaAz ünnepi lakomák után sokaknál jelentkezik puffadás, teltségérzet vagy gyomorpanasz. Kutatások szerint azonban van 3 jól ismert gyógynövény, amely nemcsak a népi tapasztalatok, hanem tudományos eredmények alapján is támogathatja az emésztést.
Németh OrsiHa megnézed a videót, egészen biztos, te is egyszerre a homlokodra csapsz, hogy ez a trükk eddig miért nem jutott az eszedbe! Napi Tippünk következik!
NosaltyA magas koleszterinszintet nem a zsíros ételek okozzák, annak ellenére, hogy nagyon sokak fejében ez a tévhit él. Táplálkozási szakértő osztja meg gondolatait a magas koleszterinszint okairól.
Sokan évek óta a citromot tartják nagy ellenségnek, ha teafogyasztásról van szó, hiszen a tealevelek természetes módon tartalmaznak alumíniumot, amit a citromsav képes kioldani a főzetbe. A valódi veszély azonban egész másban rejlik.
A Lidl Magyarország Kft. a Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatósággal együttműködve elővigyázatosságból visszahívta egy népszerű termékét a boltok polcairól.
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...
Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...
Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...