Meglepő helyen nyitotta meg első éttermet a magyar topséf
Az egyik legismertebb magyar topséf maga mögött hagyta a nyughatatlan fővárosi éttermek világát, hogy párjával együtt megnyissa közös éttermét egy bájos falucskában.
NosaltyAz egyik legismertebb magyar topséf maga mögött hagyta a nyughatatlan fővárosi éttermek világát, hogy párjával együtt megnyissa közös éttermét egy bájos falucskában.
NosaltyMályinkán nyit saját éttermet Pohner Ádám, a Bocuse d'Or magyar versenyzője, nemzetközileg is ismert fiatal séf. Az étterem a szokatlan és kellemes hangzású 'Iszkor' nevet kapta, és a tervek szerint már szeptembertől várja vendégeit.
NosaltyAkár belföldön, akár külföldön, de még a fővárosban is vannak olyan gasztronómiai élmények, amelyek köré akár utazást is érdemes szervezni. Ropogós malacfejtől a hazai pisztrángon át a spanyol kockás abroszos vendéglőkig: profik ajánlója következik.
Nábelek ZsófiEgy nagy tálból, vagy egyenesen a fáról enni a legjobb, de az édes, néha savanykás, friss cseresznye akkor is jó, ha nem desszertként vagy befőttként végzi. Pohner Ádámot kérdeztük arról, hogy szerinte mihez passzol a leginkább.
Nábelek ZsófiNyáron tobzódunk a legjobb alapanyagokban, ilyenkor érdemes kihasználni a rengeteg jó zöldséget, hiszen ezekből pillanatok alatt lehet laktató, könnyű, hagyományos és izgalmas fogásokat készíteni. Most séfek mesélik el, nekik mik a legnagyobb favoritjaik.
Nábelek ZsófiAz egyik legmegosztóbb alapanyag a sóska, ami fanyarságával és savanyú ízével a legtöbb embert ki tudja kergetni a világból. Pedig pont ezektől a tulajdonságoktól igazán különleges, most pedig séfek mondják el, hogyan érdemes felhasználni.
Nábelek ZsófiA tavasz egyik legjobban várt virága a bodza, ami olyan sokszínű alapanyag, hogy nem érdemes a szörpnél vagy lekvárnál megállni, hiszen olyan extra dolgokat is készíthetünk belőle, mint a savanyított bodzavirág vagy akár a bodzaecet. Nézzük, hogy érdemes nekifogni!
Nábelek ZsófiSzerdán kezdődik a Bocuse d’Or Europe verseny Budapesten, ahol 18 csapat küzd a lyoni döntőbe jutásért. De hogy zajlik egy ilyen grandiózus verseny, és mennyi szervezés és munka folyik a háttérben?
Nábelek ZsófiSűrű, kicsit vizes ízű, sötétzöld és langyos: nagyjából így nézett ki a menzai spenótfőzelék, de hogyan lehet jól készíteni? Mutatjuk!
Nábelek ZsófiAz egészben sült csirkéhez valójában nem kell semmilyen különleges módszer, csak jó alapanyag és egy kis odafigyelés.
Nábelek ZsófiA Fenntartható gasztronómia világnapját június 18-ra datálják. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) kezdeményezésére létrejött esemény 2016 óta a környezetvédelemre, a fenntarthatóságra, az ökológiai lábnyomunk csökkentésére hívja fel a figyelmet.
NosaltyAlapvető elem egy éttermi tányéron, amit otthon is elkészíthetünk, ha igazán nagyot akarunk villantani a vendégeink előtt. Összegyűjtöttünk minden fontos infót a jus-ről, három profi séfet is megkérdeztünk a témáról.
Nábelek ZsófiMikulás alkalmából a gyerekeknek kedvezünk mai menünkkel: házi csirkenuggets-et és édes élvezeteket kínálunk.
NosaltyProbléma akadt a Penny saját márkás sörének visszaváltásával, ugyanis az Adelskronen sörös dobozokat nem fogadták be az automaták. Úgy látszik, a kialakult helyzetet végül sikerült orvosolni.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A mikulásvirág szép, ünnepi atmoszférát varázsol, de nem biztos, hogy hosszú távon át kitartó, boldog szobanövény lesz belőle. Ha tartós, lakásbarát és viszonylag könnyen gondozható növényt szeretnél, érdemes egy másik fajtát választani.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.