Ezért nem mindegy, melyik kávét veszed le a polcról a boltban

Mindegy, hogy mindennapos vagy alkalmi fogyasztók vagyunk, biztosan vannak olyan tényezők, amelyek fontosak számunkra a kávénk kiválasztásánál. Azonban az íz, az ár vagy az erősség mellett érdemes lehet figyelembe venni a fenntarthatóságot is, és elkötelezni magunkat egy olyan márka mellett, amelyik határozottan kiáll a jövőnk megőrzésének ügyéért.

A fenntartható kávétermesztés nagymértékben hozzájárulhat a legfenyegetőbb környezeti és társadalmi problémák megoldásához. Segítségével ellensúlyozhatjuk az éghajlatváltozás negatív hatásait, megállíthatjuk és visszafordíthatjuk a biodiverzitás romlását, támogathatjuk a kávétermelő közösségek megélhetését, valamint a fenntarthatóbb élelmiszertermelést. Épp ezért nem mindegy, milyen forrásból származó kávét választunk, és mi mindent tesz meg az adott vállalat a bolygó jövőjéért.

A Nespresso nemrég adta közzé a The Positive Cup című közös értékteremtés összefoglalóját, amely részletesen bemutatja a vállalat globális fenntarthatósági eredményeit és törekvéseit.

Az alábbi galériában bemutatott 5+1 szempont rávilágít arra, miként válhat az etikus és fenntartható módon előállított kávé világszerte a jó dolgok mozgatórugójává.

A Nespresso további fenntarthatósági törekvéseiről, eddig elért globális eredményeiről és a kitűzött céljairól a nemrég közzétett The Positive Cup jelentésben találhatók további információk, mely ezen a linken elérhető.


[1] A Nespresso támogatja a Nestlé altal elfogadott, 2050-re vonatkozó SBTi nettó zéró célkitűzést, és keresi a módját, hogy ezt a tudományos alapú célkitűzésekkel összhangban leghamarabb 2035-re megvalósítsák.

Címlapról ajánljuk