A kedvelt olasz zöldfűszer, amit meglepően sokan hamisítanak

Talán hihetetlennek hangzik, hogy a fűszernövények eredetiségével is át akarnak minket verni, sajnos azonban igaz ez az állítás. Nézzük, melyiket hamisítják a legtöbbször!

A lengyel Food Fakty Portal cikke szerint az egyik legtöbbször hamisított fűszer az oregánó, de ezen kívül más növényeket is előszeretettel adnak el másnak, mint amik valójában. Mint mondják, folyamatosan próbálják a hatóságok kiszúrni a hamisítványokat, de fontos, hogy mi, fogyasztók is figyeljünk arra, milyen fűszert vásárolunk.

Már a fűszereket is hamisítják, nem csak a mézet

Miért pont az oregánó?

Az oregánónak számos egészségügyi hatása van, melyet nemcsak a konyhában tud kamatoztatni, hanem a különböző kozmetikumokban és a gyógyászatban is.

Remek gyulladásgátló, parazita-, gomba- és vírusellenes, továbbá antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és kiváló hatással van a májra.

Éppen ezen tulajdonsága miatt fordulhat elő az, hogy szívesen hamisítják.

A cikk alapján az oregánót a legtöbb esetben mirtusz-, olajfa-, babér-, mogyoró- és majoránnalevéllel, illetve sóskával vagy kakukkfűvel helyettesítik. Ha nem szeretnénk tehát a csalók áldozatává válni, a legjobb, ha odafigyelünk arra, hogy megbízható forrásból származzon a fűszerünk, lehetőleg valamelyik ismert márkától.

Forrásunk volt.


További gasztrotartalmat itt találsz:

Címlapról ajánljuk

Mindent sóznak és cukroznak, hogy függők legyünk

Ismerős az érzés, amikor egyszerűen nem tudod letenni a kezedben lévő chipset? Vagy éppen a „még egy kockát”, még sokszor egy kocka csokoládé követi? Ez nemcsak a te hibád… tanulmányok sora bizonyítja, hogy bizonyos rágcsákat azzal a céllal hoztak létre, hogy függővé váljunk tőlük.

Nosalty

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!