Ezt fogjuk enni (és inni) 2024-ben

Az amerikai Whole Foods szupermarketlánc igencsak képben van, mit tesznek az emberek a kosarukba a heti nagybevásárlás során, a 2023-as adatok alapján pedig tavaly év végén azt is előrejelezték, hogy miből fogunk többet enni idén!

Igaz, hogy egy amerikai cégről van szó, így lehetnek különbségek abban, hogy Európában, illetve Magyarországon mi mihez jutunk hozzá, és mit vásárolunk, ugyanakkor a trendek legfőbb forrása Amerika, így, ha egy étel ott felkapottá válik, akkor valószínűleg több műsorban és receptben, illetve TikTok-videóban is visszaköszön majd az év során. Mutatjuk, hogy a Whole Foods Market adatai szerint mit fogunk enni 2024-ben!

Ezt fogjuk enni 2024-ben

„Az éves élelmiszer-trendek előrejelzési listája egy módja annak, hogy elhúzzuk a függönyt a vásárlók előtt, és betekintést nyújtsunk abba, hogy vásárlóink és gasztronómiai szakértőink mit tartanak szem előtt a következő évben” - mondta Cathy Strange, a Whole Foods Market élelmiszer-kultúra nagykövete és a Whole Foods Market csapatának több mint 50 tagjából álló Trendek Tanácsának (Trends Council) tagja a kiadott sajtóközleményben.

A konkrét termékösszetevőktől és íztrendektől az élelmiszeripar feltörekvő mozgalmaiig, alig várjuk, hogy lássuk, ezek a trendek miként kapnak lendületet az előttünk álló évben.

Lássuk, hogy konkrétan milyen trendeket látnak a szakértők

A Whole Foods szerint a 2024-es év legfontosabb élelmiszer-trendje a valódi növényekből készült vegán élelmiszerek reneszánsza lesz. A testület úgy véli, hogy túl fogunk lépni a húsutánzatokon, és visszatérünk a valódi zöldségekből, hüvelyesekből, diófélékből és magvakból készült vegaburgerekhez és főzelékekhez. A rövidebb összetevőcímkék „tökéletesek a vegetáriánus puristák számára” - mondta a Trendek Tanácsa.

Ami a másik kilenc jelentős élelmiszer-trendet illeti, 2024-ben a teljes kakaóból készült termékek (például gyümölcsporok és müzlik) lesznek meghatározóak, emellett a természetesen gluténmentes és fehérjében gazdag hajdina is újra felkapottá válik, és számítsunk arra is, hogy sokkal több növényi alapú műhalat fogunk látni. (Sárgarépalazacot vagy ördögszekér-laskagomba fésűkagylót, valaki?)

Nézzük az előrejelzéseket

Ami szintén fontos lesz idén, hogy teret nyernek a víztakarékosságra összpontosító termékek, egyre többféle paprika jelenik meg a boltok kínálatában a világ minden tájáról, és amit a kaviáros Pringles is előrejelzett, egy csipet luxus jelenik meg az élelmiszerekben.

A barna vajas latte is ilyen apró, de megérdemelt luxus lesz a szakértők szerint.

A top 10-es listán szerepelnek még azok a hormonháztartás egészségét támogató termékek zárják, amelyek az élet különböző szakaszaiban, így a terhesség, a szülés utáni időszak és a menopauza során nyújtanak támogatást, ahogy egyre fontosabbá válik a női egészség és a női hormonrendszer megértése. És végül, kiderült, hogy a „sima” koffein ideje lejárt, és elérkezett a „tiszta koffein” kora, azaz a gombával átitatott kávé, a prebiotikummal fűszerezett zöld tea és a cold brew, amitől nem kapsz majd szívinfarktust.

Kíváncsian várjuk, hogy ezek az előrejelzések mennyire válnak be, és miként fognak ezek az ételek és italok megjelenni a mindennapjainkban!

Forrásunk volt.


Nézzünk pár érdekes lakberendezési cikket is!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Címlapról ajánljuk

További cikkek