Végre nálunk is megnyílik az amerikai elnökök kedvenc hamburgerezője, a...
Várva várt és világszerte népszerű hamburgerlánc nyitja meg első éttermét nálunk: a Five Guys Magyarországra is beköltözik.
NosaltyVárva várt és világszerte népszerű hamburgerlánc nyitja meg első éttermét nálunk: a Five Guys Magyarországra is beköltözik.
NosaltyAz amerikai rapper és az angol séf Skóciáig mennek, hogy éttermet nyissanak.
NosaltyVastag vagy vékony tésztás, római vagy nápolyi, egész vagy szeletelt – ma már rengetegféle pizzával találkozhatunk a fővárosi utcákon. A Caza Pizzabár azonban ebben a széles felhozatalban is tud újat mutatni, ráadásul igen magas színvonalon.
HirdetésBár júniusban már úgy tűnt, helyreállt az élet a vendéglátóiparban, a szektor dolgozói szerint még mindig a túlélésért kell küzdeni, ráadásul egy esetleges negyedik hullám újabb bezárásokat hozhat magával.
NosaltyÉrdekes módon működik a nemzetközi gasztronómia: ami nálunk teljesen megszokott, hétköznapi étel, az néhány országhatárral odébb kuriózumnak számít. Ez történt Londonban is, ahol új magyar étterem nyílt, Turul Project néven.
NosaltyPár hónapja még óriási elbocsátások voltak a vendéglátóiparban, most szinte alig találni munkaerőt, egyesek pedig akár a nettó egy millió forintos fizetést is elkérhetik a munkáért.
NosaltyA tatai Platán Udvarház és a Platán bisztró csaknem kétéves előkészítő munka után végre tovább bővül nem mással, mint a Platán Gourmet étteremmel. A csúcsgasztronómia kedvelőit Pesti István Michelin-csillagos séf várja az évszakokra és a tavat körülvevő természeti értékekre építkező ételkínálattal, de megidézik az egykor itt élő Esterházy-család szellemi örökségét és a történelmi Magyarország gasztronómiai hagyományait is.
NosaltyCsaknem féléves zárás után újra kinyithattak az éttermek, április utolsó hétvégéjén pedig valóságos tömegek rohamozták meg a kitelepült vendéglátóhelyek teraszait. Az elmúlt fél év viszontagságairól, a nyitásra való felkészülésről és a vendéglátóipar pandémia utáni életéről kérdeztünk szakmabelieket Hogyan tovább? - című sorozatunk legújabb részében.
Masszi- Rigó CsillaA miniszterelnök szokásos pénteki interjújában jelentette be a további nyitást. A kijárási korlátozás időpontja még későbbre tolódik, egyes helyek belső tereit is látogathatjuk majd.
NosaltyMagyarországon nyitja meg első európai éttermét Wolfgang Puck, osztrák származású séf. A budapesti Matild palotában nyíló Spago mellett egy exkluzív kávézó és egy tetőtéri, teljes panorámás bár is a híres szakács neve alatt fut majd.
NosaltyA kedd esti adatok szerint Magyarországon már három millió ember oltatta be magát a koronavírus ellen, így pár héten belül akár már az éttermek teraszai is kinyithatnak.
NosaltyPalágyi Eszter új helyen, a festői szépségű Szigligeten nyitja meg legújabb, nevével ellátott éttermét, amely sem a fine dining, sem a bisztró, sem a comfort food vonalát nem lesz hivatott követni.
NosaltyA koronavírus-járvány miatti bezárások nemcsak Magyarországon, de világszerte veszélybe sodorták a vendéglátóipart. A világ egyik leghíresebb séfje, Gordon Ramsay is hihetetlenül nagy összeget veszített az elmúlt egy évben.
NosaltyA Fővárosi Önkormányzat újraindítási csomaggal segíti a budapesti vendéglátósokat. A városvezetés a szektor szereplőivel egyeztetve dolgozta ki a csomagot.
NosaltyNagy mennyiségű, magzatfejlődést is károsító örök vegyi anyagot találtak egy 16 európai országra kiterjedő vizsgálatban. A búzaalapú termékek a legszennyezettebbek.
NosaltyA Pantone 2026-ban is kiválasztotta az év színét, ami ezúttal meglepő módon a fehér egyik árnyalata lett.
Macsuga ViktóriaTélen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
A ’90-es évek konyhaszínei újra hódítanak, de most sokkal kifinomultabban, mint valaha. Mutatjuk, hogyan frissítik fel ezek az árnyalatok a konyhát úgy, hogy az egyszerre legyen modern és nosztalgikus.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.