Palágyi Eszter elhagyja Budapestet, ezeket lehet tudni új vidéki étterméről

Palágyi Eszter új helyen, a festői szépségű Szigligeten nyitja meg legújabb, nevével ellátott éttermét, amely sem a fine dining, sem a bisztró, sem a comfort food vonalát nem lesz hivatott követni.

Palágyi Eszter még 2019-ben hagyta ott a Costes konyháját, az elmúlt két évben sem volt azonban tétlen: egyszerre készült a Bocuse d'Or Hungary séfversenyére és fejlesztette executive séfként a megnyitásra készülő Matild Palace étlapját. A Michelin-csillagos séf a Dining Guide-nak adott interjút jövőbeli terveiről.

Mint az a beszélgetésből kiderül, a koronavírus-járvány miatt a török tulajdonban lévő Matild Palace megnyitója folyamatosan csúszott, Palágyi Eszter pedig végül elköszönt a helytől, és inkább Szigliget felé vette az irányt, ahol hamarosan megnyílik saját nevével fémjelzett étterme, ami a Szigligeti Várudvar Étterem - Palágyi Eszter nevet kapta. A közelgő nyitással kecsegtető helyről eddig még nem lehet sokat tudni, az biztos viszont, hogy a Balaton észak-nyugati részén található település rengeteg élményt kínál majd a nyári szezonban: szabadtéri koncertek, színházi estek, filmvetítések és egy külön food court is lesz majd a várudvar területén, a Szigliget Várudvar Étterem - Palágyi Eszter pedig a kúriaépületben és annak teraszán kap majd helyett.

A Dining Guide-nak adott interjúban Palágyi Eszter még nem árulta el, pontosan kikkel dolgozik együtt a készülő projekten, annyit viszont elmondott, hogy a sors "régi családjával" hozta össze, az étterem pedig sem a fine dining, sem a bisztró, sem a comfort food vonalat nem fogja követni, hanem a saját ötletek mentén halad majd: a Várudvar Étterem a családi és baráti találkozóknak, a nyugodt és hangulatos étkezéseknek lesz a színhelye heti hét napon. Idén még csak a nyári szezonra nyitnak ki, kétszer 100-150 fős kapacitással, az étteremben pedig lehetőség lesz reggeli-, ebéd- és vacsorafogyasztásra is.

Palágyi Eszter arról is beszélt, mit gondol a vendéglátás jövőbeli átalakulásáról. Szerinte most adott lesz a lehetőség, hogy minden ország a saját formájára építse a vendéglátási szokásait.

Itt a lehetőség, hogy új alapokra építsünk, még jobban koncentráljunk a saját hangunkra és a vendégek igényeire. Az embereknek is már rettenetesen hiányzik a közös étkezések élménye, és már nemcsak érzik, de értik is a minőséget

- nyilatkozta a séf a Dining Guide-nak.

Palágyi Eszter szerint az emberek már ki vannak éhezve egymás társaságára, ezáltal sokkal jobban értékelik a közösen eltöltött időt. Ahogy ő fogalmazott, sosem volt még annyira elfoglalt, mint az első hullám után, az elmúlt időszakban pedig rengeteg pozitív visszajelzést kapott a munkájára. Életpályája egyik legfontosabb állomására készül most, májusban pedig remélhetőleg mi is megtudjuk majd, milyen lesz a Szigligeti Várudvar Étterem - Palágyi Eszter.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...