A vadas Londonba utazott: különleges magyar étterem nyílt a brit fővárosban

Érdekes módon működik a nemzetközi gasztronómia: ami nálunk teljesen megszokott, hétköznapi étel, az néhány országhatárral odébb kuriózumnak számít. Ez történt Londonban is, ahol új magyar étterem nyílt, Turul Project néven.

Hangulatos új étterem várja a londoni lakosokat, akik közelebbről megismerkednének a magyar gasztronómia remekeivel. A Turul Project menüje a (számunkra) jól ismert klasszikus fogásokat kínálja, modern köntösben. A finom fogások mellett magyar borok széles választéka is várja az ínyenceket. A Turul Project sikere egyben a magyar ételek sikere is, büszkék lehetünk rá, hogy külföldre is eljutottak legfinomabb ízeink.

A lecsó Londonba utazott: különleges magyar étterem nyílt a brit fővárosban / Fotó: House&Garden

Ruska István tulajdonos és Koppány Levente főszakács fémjelzik az új magyar éttermet, ami Kelet-Londonban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Ez az első állandó vendéglátóhelyük, korábban csak alkalomszerű rendezvényeket szerveztek.

Az étterem egy elegáns, art deco stílusú épületben kapott helyet, ami korábban egy vasútállomás része volt. Ez még különlegesebbé teszi a vacsoraélményt, amit a Turul Project kínál.

Magyar borokat szolgálnak fel a bárban, és egy delikátesz üzlet is tartozik az étteremhez, tele hazai finomságokkal.

Az étlapon olyan klasszikus fogások szerepelnek, mint a vadas, lecsó és harcsapaprikás túrós csuszával. Azonban mindegyik modern formában kerül a tányérra, igazi kulináris élmény lesz így az egyszerű ételekből.

A Turul Project modern köntösbe öltöztetett vadasa / Fotó: Turul Project

Széles választékban kaphatóak a borok is: Egri Bikavért, száraz és édes Tokajit illetve Juhfarkot is lehet kóstolni.

A Turul Project igazi különlegesség lehet azoknak, aki ellátogatnak oda, hogy megismerjék kis hazánk szerény, de ízletes konyhájának legfinomabb fogásait.


Magyar ételek, éttermek és sikerek:

Forrásunk volt

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.