A vadas Londonba utazott: különleges magyar étterem nyílt a brit fővárosban

Érdekes módon működik a nemzetközi gasztronómia: ami nálunk teljesen megszokott, hétköznapi étel, az néhány országhatárral odébb kuriózumnak számít. Ez történt Londonban is, ahol új magyar étterem nyílt, Turul Project néven.

Hangulatos új étterem várja a londoni lakosokat, akik közelebbről megismerkednének a magyar gasztronómia remekeivel. A Turul Project menüje a (számunkra) jól ismert klasszikus fogásokat kínálja, modern köntösben. A finom fogások mellett magyar borok széles választéka is várja az ínyenceket. A Turul Project sikere egyben a magyar ételek sikere is, büszkék lehetünk rá, hogy külföldre is eljutottak legfinomabb ízeink.

A lecsó Londonba utazott: különleges magyar étterem nyílt a brit fővárosban / Fotó: House&Garden

Ruska István tulajdonos és Koppány Levente főszakács fémjelzik az új magyar éttermet, ami Kelet-Londonban nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Ez az első állandó vendéglátóhelyük, korábban csak alkalomszerű rendezvényeket szerveztek.

Az étterem egy elegáns, art deco stílusú épületben kapott helyet, ami korábban egy vasútállomás része volt. Ez még különlegesebbé teszi a vacsoraélményt, amit a Turul Project kínál.

Magyar borokat szolgálnak fel a bárban, és egy delikátesz üzlet is tartozik az étteremhez, tele hazai finomságokkal.

Az étlapon olyan klasszikus fogások szerepelnek, mint a vadas, lecsó és harcsapaprikás túrós csuszával. Azonban mindegyik modern formában kerül a tányérra, igazi kulináris élmény lesz így az egyszerű ételekből.

A Turul Project modern köntösbe öltöztetett vadasa / Fotó: Turul Project

Széles választékban kaphatóak a borok is: Egri Bikavért, száraz és édes Tokajit illetve Juhfarkot is lehet kóstolni.

A Turul Project igazi különlegesség lehet azoknak, aki ellátogatnak oda, hogy megismerjék kis hazánk szerény, de ízletes konyhájának legfinomabb fogásait.


Magyar ételek, éttermek és sikerek:

Forrásunk volt

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!