élelmiszerárstop

Kiderült, lesz-e elég tojás karácsonyra

Karácsonykor amúgy is magasabb fokozatra vált az élelmiszerbevásárlás, és a tojás is az egyik legkeresettebb tételek között van. Mióta a tojásra is ársapkát helyezett a kormány, a tojástermelők ugyanúgy teljes kapacitással próbálják biztosítani a kínálatot. Azonban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Magyar Tojásszövetség) nyilatkozata szerint, ha a termelőknek nem lesz meg a megélhetéshez szükséges bevételük, akkor előállhat valamilyen szintű tojáshiány.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!