Ezek az árstopos korlátozások érvényesek a különböző boltokra

Az árstopos élelmiszerekre vonatkozó szabályok minden élelmiszerboltban átrajzolták a helyzetet, erre pedig minden üzletlánc különböző módon reagált. Nézzük, hol, miből és mennyit lehet venni!

Az árstopos élelmiszerek körében már egészen sok terméket megtalálhatunk, ez pedig nyilván valamilyen válaszreakcióra késztette a legtöbb kereskedelmi üzletláncot. A boltok nagy részében mennyiségi korlátozásokat vezettek be: sok helyen csak az árstopos élelmiszerekre, míg máshol azokon túl is. A 24.hu egy táblázatba gyűjtötte az összes elérhető adatot, hogy könnyebb legyen a tájékozódás.

Ezek az árstopos korlátozások érvényesek a különböző boltokra

A 24.hu megkeresésére hat boltlánc válaszolt, és nagy általánosságban elmondható, hogy mindenhol azért vezettek be korlátozásokat, hogy az árukészlet biztosított legyen, és minden vásárló elegendő termékhez jusson.

Egyes üzletekben, például a Sparban, az árstopos élelmiszerek körén túl is történt korlátozás: ott hasonló indokból a trappista sajtból nem lehet akármennyit venni.

Az Aldi esetében minden korlátozás egységesen érvényes az összes üzletre. Ezen kívül ugyanúgy hatályban van egy 2008-ban életbe lépett korlátozás, miszerint az üzletekben csak háztartási mennyiségben lehet vásárolni minden termékből.

A Tesco csak a hatósági áras termékekre vetett ki korlátot, más árukra nem.

A Penny esetében is egységes szabályozásról van szó. Fontosnak tartották megakadályozni a nagykereskedelmi továbbértékesítési célú felvásárlásokat, ezért is döntöttek a mennyiségi korlátozás mellett, azonban azt más termékekre nem tervezik kiterjeszteni.

A Lidl üzletekben is csak az árstopos termékekre vonatkozik mennyiségi korlát, minden üzletben egységesen.

Az Auchan bizonyos kivételt képez, ugyanis náluk a két újonnan felvett árstopos élelmiszer vásárlása nincs korlátok közé szabva: krumpliból és tojásból bármennyit lehet venni.

Íme a 24.hu táblázata az árstopos élelmiszerek mennyiségi korlátozásairól:

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Címlapról ajánljuk

További cikkek