Ennyivel drágulhatnak még az élelmiszerek 2023-ban

Az ideinél is erőteljesebb drágulás jön 2023-ban éves szinten, az élelmiszerárak pedig az 2022-höz képest is rettenetesen elszállnak - számol a Magyar Nemzeti Bank a most kiadott Inflációs jelentésben.

A 20 százalékot is közelítheti jövőre az infláció – nem egy-egy szerencsétlenebb hónapban, hanem éves átlagban. A legjobb esetben az év végére annyira lecsökken majd az áremelkedés üteme, hogy a teljes 2023-as átlagot lehúzza 15 százalékra. Így számol legalábbis a Magyar Nemzeti Bank a most kiadott Inflációs jelentésben.

Az előrejelzés legbrutálisabb száma teljesen egyértelműen az, hogy jövőre átlagosan 42 százalékkal lesznek drágábbak az ételek, mint idén.

Ez annyira durva adat, hogy emellett már-már fel sem tűnik az, hogy az energia 39, az üzemanyagok pedig 21 százalékkal lehetnek magasabbak 2023-ban a mostaninál. Legalább az ipar és a szolgáltató szektor drágulása lassulni fog. A teljes elemezés a hvg.hu-n olvasható el.

Címlapról ajánljuk

7 szépséges növény, ami kis kaspóban is buján nő

A konténeres kertészkedés ideális megoldás azoknak, akik kis helyen, a teraszon vagy az erkélyen szeretnének zöldellő, virágzó növényeket nevelni. Most bemutatjuk azokat a könnyen gondozható növényfajtákat, amelyek különösen jól érzik magukat kaspókban és virágtartókban.

Nosalty

További cikkek