Pánikvásárlás jöhet az árstop kivezetése után

Augusztus 1-jén megszűnik az élelmiszerárstop, emiatt lehetséges, hogy pánikvásárlás alakul ki. Most két hazai üzletlánc elárulta, mekkora rohamra számítanak a következő napokban.

Nemrég számoltunk be arról, hogy augusztus 1-jén megszűnik az élelmiszerárstop. „Az említett dátum után az eddig árstopos termékeket is be kell vonni a kötelezően akciózott áruk körébe, vagyis a kiskereskedőknek 15 százalékkal a beszerzési ár alatt kell kínálniuk az árucikkeket. Ez elég széles játékteret ad nekik, hiszen beszállítótól függően több áron is megvehetik ugyanazt a terméket" – írja a 24.hu.

Pánikvásárlás jöhet az árstop kivezetése után

Jön a pánikvásárlás?

Tehát szinte biztos, hogy a legtöbb élelmiszer drágulás elé néz, emiatt pedig őrületes vásárlásba kezdhetnek majd az emberek. Sajnos nem ez lenne az első alkalom, hogy pánikvásárlás alakul ki itthon. Emlékezzünk csak vissza 2020 tavaszára, amikor az emberek vécépapírt, élesztőt és lisztet kezdtek el felhalmozni otthon. Úgy tűnik, hogy ez augusztus 1-je után ismét megtörténhet majd.

Megszólaltak az üzletláncok

Az élelmiszerárstop kivezetése miatt lehetséges, hogy emelkedni fog az érintett termékek iránti kereslet, ugyanakkor vállalatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy kiszolgálja a vásárlók igényeit

– közölte a Lidl.

„A Spar az árstop eltörlésének bejelentése után a hatósági áras tejekre eddig elrendelt 2 literes vásárlási korlátozást 12 literre emelte. Az üzletláncnál azonban nem számítanak ellátási problémákra, vagy készlethiányra" – olvasható a cikkben.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!