Ezeket a termékeket is le kell akcióznia a boltoknak

Augusztus elsejétől 15 százalékra nő a kötelező élelmiszerár-akciózás mértéke, és bővül az akciózásra kijelölt élelmiszerek köre is.

A gazdaságfejlesztési minisztérium bejelentette, hogy nő a kötelező élelmiszerár-akciózás, és bővül az akciózásra kijelölt élelmiszerek köre is. A kormány úgy szeretné kivezetni a kötelező élelmiszerárstoppot, hogy kiterjeszti a kötelező akciózást az érintett termékekre is.

Ezeknek a termékeket kell leakcióznia a boltoknak

Augusztustól a kötelező akciózás kiegészül a kristálycukorral, a búza finomliszttel, a napraforgó étolajjal, a házi sertéscombbal, a csirkemellel és csirke far-háttal, a 2,8 százalékos UHT tejjel, a tojással, valamint az étkezési burgonyával, kivéve az újburgonyát.

Jelenleg a kötelező akciózás a baromfihúsra, a sertés- és marhahúsra, a halra és halkonzervekre, a húskészítményekre, a tejre, tejfölre és helyettesítő termékekre, a joghurtra, egyéb savanyított készítményekre, egyéb tejtermékre, a sajtra, vajra, margarinra és készítményeire, egyéb zsiradékokra, a kenyérre, péksüteményekre, a száraztésztára, rizsre, egyéb cereáliákra, a lisztre, cukorra és tartósított lisztes árukra, a friss zöldségre, a friss gyümölcsre, a gyümölcs- és zöldséglevekre, a készételekre, fűszerekre, ételízesítőkre, a kávéra, teára, az ásványvizekre és üdítőitalokra érvényes– sorolta a GFM.

A GfM közleménye alapján tehát a kötelező akciózás mértéke így 20 termékcsoport esetében 15 százalékra emelkedik. Az új rendelet fejében tehát úgy terjed ki a korábbi 8 árstopos termékfajtára, hogy heti rendszerességgel legalább 2 termékfajtában kell valamennyi terméket a beszerzési árhoz viszonyítva minimum 15 százalékkal olcsóbban kínálni. Közben az átmenetileg a fennmaradó 6 termékfajta árai sem lehetnek magasabbak, mint a beszerzési ár.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek