Már csak eddig lehet SZÉP-kártyával hideg élelmiszer vásárolni

Augusztus óta lehetett a boltokban is fizetni a SZÉP-kártyával, ám hamarosan véget ér az intézkedés.

2024-ben már nem lehet hideg élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával a boltokban, tehát januártól ismét csak a jól ismert szolgáltatásokat (szállás, vendéglátás, szabadidős tevékenység) lehet majd kifizetni a Széchenyi Pihenőkártyával – számolt be a hírről a 24.hu oldala.

Már csak eddig lehet SZÉP-kártyával hideg élelmiszer vásárolni

Nem hosszabbítják meg az intézkedést

Még júniusban írtunk arról, hogy ideiglenesen (5 hónapig) nemcsak meleg élelemre, hanem hideg élelmiszerre is elkölthetjük a SZÉP-kártyán lévő pénzeket. Az említett intézkedést az elszálló infláció miatt vezették be és augusztus 1-től december 31-ig volt érvényes.

A kormány végül úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az intézkedést, mivel szerintük 2023 az inflációcsökkentés éve volt, 2024 viszont a gazdasági növekedés éve lesz.

A legnagyobb SZÉP-kártya kibocsátó, az OTP adataiból az derült ki, hogy 2023 augusztus és november között 26 milliárd forinttal (27 százalékkal) költöttek többet a kártyabirtokosok, mint tavaly ilyenkor. „Náluk a teljes költésből idén 21 milliárd forintot (a teljes költés 17,4 százalékát) vásárolták le az élelmiszerboltokban, akiknek van SZÉP-kártyájuk" – írja az oldal. Tehát a hideg élelmiszer vásárlásának lehetősége nem befolyásolta negatívan a többi felhasználási célt (szállás, vendéglátás, szabadidő).

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...