Már csak eddig lehet SZÉP-kártyával hideg élelmiszer vásárolni

Augusztus óta lehetett a boltokban is fizetni a SZÉP-kártyával, ám hamarosan véget ér az intézkedés.

2024-ben már nem lehet hideg élelmiszert vásárolni SZÉP-kártyával a boltokban, tehát januártól ismét csak a jól ismert szolgáltatásokat (szállás, vendéglátás, szabadidős tevékenység) lehet majd kifizetni a Széchenyi Pihenőkártyával – számolt be a hírről a 24.hu oldala.

Már csak eddig lehet SZÉP-kártyával hideg élelmiszer vásárolni

Nem hosszabbítják meg az intézkedést

Még júniusban írtunk arról, hogy ideiglenesen (5 hónapig) nemcsak meleg élelemre, hanem hideg élelmiszerre is elkölthetjük a SZÉP-kártyán lévő pénzeket. Az említett intézkedést az elszálló infláció miatt vezették be és augusztus 1-től december 31-ig volt érvényes.

A kormány végül úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az intézkedést, mivel szerintük 2023 az inflációcsökkentés éve volt, 2024 viszont a gazdasági növekedés éve lesz.

A legnagyobb SZÉP-kártya kibocsátó, az OTP adataiból az derült ki, hogy 2023 augusztus és november között 26 milliárd forinttal (27 százalékkal) költöttek többet a kártyabirtokosok, mint tavaly ilyenkor. „Náluk a teljes költésből idén 21 milliárd forintot (a teljes költés 17,4 százalékát) vásárolták le az élelmiszerboltokban, akiknek van SZÉP-kártyájuk" – írja az oldal. Tehát a hideg élelmiszer vásárlásának lehetősége nem befolyásolta negatívan a többi felhasználási célt (szállás, vendéglátás, szabadidő).

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek