Mit főzzek ma? Babgulyás, szőlős focaccia és sütőtökös rizskoch laktat
Robbantsuk be az őszt a konyhába: főzzünk babgulyást, süssünk szőlős focacciát és desszert gyanánt sütőtökös rizskochot.
NosaltyRobbantsuk be az őszt a konyhába: főzzünk babgulyást, süssünk szőlős focacciát és desszert gyanánt sütőtökös rizskochot.
NosaltyEgy hatalmas tányér tartalmas levessel mi már maradéktalanul boldogok vagyunk, főleg, ha vasárnap kanalazhatjuk, amikor kis pihenés is kijárhat utána.
NosaltySzeretnénk azt hinni, hogy minden magyar szívéhez közel áll a kolozsvári szalonnás, fejtett babos és marhalábszáras babgulyás, amely télen-nyáron megállja a helyét az asztalon. Ha te is odavagy érte, akkor próbáld ki az egyik receptünket!
NosaltyA vasárnapi levesek tagadhatatlanul a levesek királyai. Ilyenkor kerül legtöbbünknél asztalra a húsleves, a babgulyás, a palócleves vagy a marhagulyás. Add meg a módját most hétvégén, és lakj jól egy nagy tál sűrű, tartalmas levessel!
NosaltyAkkor szeretjük, ha olyan sűrű, hogy a kanál is alig találja az útját benne! Tejföl és kenyér le ne maradjon.
NosaltyA levesek amúgy is nagyon finomak, de akkor a legfinomabbak, ha dugig tele vannak pakolva minden jóval. Jöhetnek zöldségek, hús, galuskák és tészták, szóval minden, ami csak eszünkbe jut. Így mégiscsak jobb, nem?
NosaltyImádnivaló leveseket hoztunk nektek mára, melyeknek nemcsak külseje, de íze is felpezsdíti a szürke, hűvös napokat!
NosaltyAz összes hüvelyesben rengeteg fehérje található, és ez alól a bab sem kivétel. Főzzünk ezzel a csodás zöldséggel egy laktató ragut vagy levest, ami garantáltan felpörgeti majd a napunkat.
NosaltyÚjra itt van a mohácsi busójárás, a mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, télbúcsúztató, tavaszköszöntő, oltalmazó, termékenységet varázsló ünnepe. Lássuk, mi kerül ez idő tájt az asztalra náluk!
NosaltyHa Mohács környékén, esetleg éppen a telet elűző mohácsi Búsójáráson jársz, feltétlenül érdeklődj a helyieknél, hogy hol tudod megkóstolni a messze híres sokac babot, amelynek különlegessége, hogy egy speciális cserépedényben, szabadtűz mellett, több mint 3 órán át készül. Mi, helyiek gyakran hívjuk köcsögös babnak is, ám mohácsi szakértők szerint ez az elnevezés egyáltalán nem helytálló, elmondom, miért!
Hering AndrásA kedvenceitek ezek a levesek, évről évre imádjátok őket télen (is), mi pedig csak helyeselni tudunk. Frankfurti, gulyás és raguleves...jöjjenek!
NosaltyLaktató fogásokat ajánlunk nektek, amelyektől garantált lesz az ebéd utáni pihenés.
NosaltyEgyre nagyobb a zimankó, amit jól átvészelhetünk laktató, lélekmelengető levesekkel az otthon melegében. Most a klasszikus babgulyásra esett a választásunk, íme a kedvenceink.
NosaltyÉtvágygerjesztő, tartalmas leveseket hoztunk nektek mára, melyektől biztosan nem maradtok éhesek.
NosaltyNem kell letennünk a voksot csak egy fogás mellett, készíthetünk rögtön három különbözőt: fűszeres karalábélevest, ízes muszakát és csokis tekercseket.
NosaltyHamarosan megnyitják az első magyarországi Primark üzletet Budapesten, ezért itt az ideje, hogy jobban megismerd ezt az Európa-szerte közkedvelt üzletláncot.
NosaltyVégre az erdőkben is kitavaszodott, azonban vannak növények, melyekkel vigyáznunk kell.
NosaltyCsupán egyetlen dologra kell igazán figyelnünk: az időre.
Egyre több kertben láthatjuk ezt a gyönyörű fehér dísznövényt, mely egyáltalán nem véletlen. Több oka is van annak, miért rajonganak ennyire érte.
A Jammertal Borbirtok Cassiopeia Merlot-ját választották a világ legjobbjának a Concours Mondail de Bruxelles szakértői.