Japánszilva

Japánszilva

Leírás

Gömbölyded formájú, nagy szemű, lilás-vöröses színű szilvafajta, Japánból vagy Kínából származik. Elsősorban a mediterrán vidékeken termesztik. A szilvának általában magas a cukortartalma, ez a japánszilva esetében valamivel alacsonyabb, de vitaminban, rostban éppúgy gazdag, mint a többi szilvafaj. Ízletes, édes gyümölcs, gyakran főznek belőle pálinkát, lekvárt, használhatjuk sütemények sütéséhez, levesekhez stb.

Mikor vegyem

A nyári hónapokban érik, de a hipermarketek polcain az év más szakában is megtalálható.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

1 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek