Ezért ne főzd meg soha a zabkásádat

Bár tény, hogy gyorsan elkészül a zabpehely főzve, mégis jobb, ha más elkészítési módot választasz.

A zabkását nagyon sokan szeretik magas rosttartalma és íze miatt. Sokan melegen tálalják, azonban a másnapos zabkása, vagyis az overnight oat sokkal jobb választás lehet egészséged szempontjából. Ha ugyanis sima zabpelyhet használsz, és vízbe, tejbe vagy joghurtba áztatod egy éjszakára, akkor sokkal inkább segíti az emésztést, mivel nyersen kerül elfogyasztásra.

Ezért ne főzd meg soha a zabkásádat

Az áztatás lebontja a keményítőt, ami lehetővé teszi, hogy a zabot könnyebben emésszük meg. A főzési folyamat nélkül megmaradnak a zabban a tápanyagok is.

Azonban ennek ára van, ugyanis a másnapos zabkása több szénhidrátot, kalóriát és zsírt tartalmaz, mint a főtt zabpehely. A nyers zabnak azonban magasabb a fehérje- és rosttartalma is! 

Forrásunk volt.


Még több cikk a testi egészségért:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...