Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal

A Konyhafőnök mai adásában egy lencsefőzeléket kellett készíteniük a versenyzőknek, a feltétet saját maguk találhatták ki. Ezzel a húsgolyós recepttel bárki nyerhetett volna!

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk.
  2. A vöröshagymához hozzáreszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a curry pasztát. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
  3. Az alaplét felforraljuk, és beletesszük a lencsét, és alacsony lángon megfőzzük.
  4. Ha a lencse megpuhult, akkor hozzákeverjük a kókusztejet és a citromlevet.
  5. Ha szükséges, akkor sóval illetve borssal fűszerezzük.
  1. A húsgolyókhoz a hozzávalókat egy nagy tálban jól összekeverjük.
  2. A masszából golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
  3. Az elkészült főzeléket a húsgombócokkal, korianderrel és chilivel tálaljuk.

Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal

Elkészítés

Hozzávalók

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

A húsgolyókhoz

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A főzelékhez

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...