Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal

A Konyhafőnök mai adásában egy lencsefőzeléket kellett készíteniük a versenyzőknek, a feltétet saját maguk találhatták ki. Ezzel a húsgolyós recepttel bárki nyerhetett volna!

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk.
  2. A vöröshagymához hozzáreszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a curry pasztát. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
  3. Az alaplét felforraljuk, és beletesszük a lencsét, és alacsony lángon megfőzzük.
  4. Ha a lencse megpuhult, akkor hozzákeverjük a kókusztejet és a citromlevet.
  5. Ha szükséges, akkor sóval illetve borssal fűszerezzük.
  1. A húsgolyókhoz a hozzávalókat egy nagy tálban jól összekeverjük.
  2. A masszából golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
  3. Az elkészült főzeléket a húsgombócokkal, korianderrel és chilivel tálaljuk.

Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal

Elkészítés

Hozzávalók

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

A húsgolyókhoz

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A főzelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek