Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal

A Konyhafőnök mai adásában egy lencsefőzeléket kellett készíteniük a versenyzőknek, a feltétet saját maguk találhatták ki. Ezzel a húsgolyós recepttel bárki nyerhetett volna!

  1. Az apróra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon megpirítjuk.
  2. A vöröshagymához hozzáreszeljük a fokhagymát, és hozzáadjuk a curry pasztát. Néhány percig együtt pirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
  3. Az alaplét felforraljuk, és beletesszük a lencsét, és alacsony lángon megfőzzük.
  4. Ha a lencse megpuhult, akkor hozzákeverjük a kókusztejet és a citromlevet.
  5. Ha szükséges, akkor sóval illetve borssal fűszerezzük.
  1. A húsgolyókhoz a hozzávalókat egy nagy tálban jól összekeverjük.
  2. A masszából golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt barnára sütjük.
  3. Az elkészült főzeléket a húsgombócokkal, korianderrel és chilivel tálaljuk.

Vöröslencse főzelék citromos húsgolyókkal

Elkészítés

Hozzávalók

Tudj meg többet A Konyhafőnök adásáról itt!

A húsgolyókhoz

A főzelékhez

A húsgolyókhoz

A főzelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 étel, amit idén októberben semmiképp se hagyj ki

Az őszi alapanyagpaletta eléggé kitesz magáért, az átmenet nyárból őszbe, majd őszből télbe tartogat nekünk pár csodás szezonális finomságot: cékla, körte, sütőtök, alma, szilva, batáta, füge, birsalma vár rád, de a sornak nincs vége. Főzz és süss velünk októberben is!