hozzászólások

leírás

A curry paszta őrölt vagy zúzott fűszernövényekből és/ vagy fűszerekből álló keverék. Elsősorban a thai konyhának fontos alapanyaga, de más konyhákban használt curry port vagy fűszerkeveréket is helyettesíthet.
Alapvetően három fajtáját különböztetjük meg, melyek a piros-, zöld-, ill. sárga curry paszta. A piros curry paszta összetevői: piros chili paprika (friss vagy porított), mogyoróhagyma, fokhagyma, galangalgyökér (a gyömbérek családjába tartozik), citromfű, római kömény, koriander gyökér, zöld borsszem, só, garnélarák pástétom, és lime héj. Ezeket mozsárban törjük péppé, amennyiben házilag készítjük, majd hűtőben tároljuk. A zöld curry pasztába a piros helyett zöld chili paprikát aprítunk.
A sárga curry paszta pedig a kurkumától kapja színét. Ízvilágában húsokhoz (csirke, bárány), és a tenger gyümölcseihez is illik.
A paszták előnye az, hogy már minden szükséges fűszert tartalmaznak, ezért egy-egy evőkanálnyi is elég az ételek fűszerezéséhez, hiszen a legkisebb mennyiség is igen kiadós.
De nem árt az óvatosság, nagyon csípős is lehet.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után a hűtőben kb. 2 hétig áll el; a házilag készített paszta légmentesen zárható csomagolásban több napig is eláll a hűtőben.

Curry paszta alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!