Fogd meg a vega legényeket ezzel a gazdag ragulevessel

Vannak dolgok, amik nem változnak, nevesen, hogy az emberek szívéhez gyakran a gyomrukon keresztül lehet eljutni... persze nem mindenkiéhez ugyanazokkal a fogásokkal. Az alábbi receptet akkor érdemes elővenni, ha vegetáriánus vagy vegán udvarló áll a házhoz – a tálban ugyanis minden megtalálható, amire csak egy vega legény/leány vágyhat.

Sok különleges névadással találkozhatunk a magyar gasztronómiában, ezek közül azonban talán mégis a legemberibb a legényfogó leves. Egy olyan recept, amit, ha valaki elkészít, rögtön megnyeri vele a saját vagy gyermeke szíve választottját. Milyen magabiztos hozzáállás ez egyrészről: „én olyan jól főzök, hogy aki azt megkóstolja, rögtön szerelembe esik majd, és velem marad” – másfelől pedig mennyire épít az ösztönös reakciókra, gondolatokra: „ahol jót eszem, ott rendesen fognak velem bánni”.

Mindez persze valamelyest egy archaikus világrendből táplálkozik, egy részét a történetnek azért mégis magunkkal hozhatjuk a 21. századba. Némi kiegészítéssel: felkészülve például egy olyan helyzetre, hogy az ajtóban toporgó kérő vegetáriánus vagy vegán étrendet követ. Erre az alkalomra lesz tökéletes az alábbi vegalegény-fogó leves, a világ (szinte) összes zöldségével telepakolva!

Nézd meg galériánkban hogyan készül a vega legényeket megfogó leves!

A vegalegény-fogó leves teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Fotók és recept: Lakos Benedek

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket a különleges recepteket is próbáld ki, kóstold meg:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Már az előszezonban is élénk Horvátország turizmusa

A magyar utazók körében igen népszerű Horvátország már most is bizsergő turisztikai életről számolhat be. A csodás tengerpartok és kiváló gasztronómia mellett az is vonzóvá teheti Horvátországot az utazók szemében, hogy az ország egyre nagyobb figyelmet fordít a fenntartható turizmusra.

Nosalty

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.