5 fantasztikus vendéglátóhely a Városligetben – Nem csak kirándulóknak!

A Városligetnek semmi mást nem kívánhatunk, minthogy beköszöntsön a reneszánsza, és újra menő legyen a Ligetbe járni, magukénak érezzék a budapestiek. Megérdemelt újjászületését több kiváló vendéglátóhely segíti, a kiülős-beülős éttermeknek köszönhetően is kedvet kaphatunk egy városligeti sétához.

A Városliget Budapest második legnagyobb közparkja (a Népliget után), közel egy négyzetkilométeren terül el. Bár rengeteg botrány kíséri a Liget Projektet, óriási átalakuláson-megújuláson megy át éppen az a városrész, ahová annyi emlékünk köt. A megboldogult Vidámpark, a Fővárosi Nagycirkusz, az Állatkert és a Széchenyi Fürdő helyszíne egy dinamikusan fejlődő kulturális negyeddé válik a szemünk előtt, ezért is nagyon lényeges, hogy a sok rossz emlékű gasztroélményt – a kiszáradt sós perecektől a színezőanyagos-vizes fagyikig – minél több igényes új hely írja felül.

Fesztiválhangulatban: Pántlika

Pántlikázni egy életérzés, egy hangulat, igazi kiszakadás a hétköznapokból.  Akár a Csinibaba egyik jelenete is foroghatna itt: egy igazán dögös retró épület a fák árnyékában, kockásabroszos asztalokkal és az üdülőkből jól ismert, ikonikus piros fémszékekkel.

A pulthoz maguknak kell odajárulni, de az önkiszolgáló rendszer nem jelenti azt, hogy hátra van sorolva itt a gasztronómia. Babgulyás, burgerek, pulled pork- és tortillavariációk, hummusz tál, túrógombóc és palacsinta illata száll, és ha jókor érkezünk, akár Pokorny Lia zenés estjén is találhatjuk magunkat. Bringásbarát, kutyabarát és igazán emberbarát hely.

Pántlika

Budapest 1146, Hermina út

Keresd a csíkos óriásléggömböt: Léghajó KERT

A városi ember kertje, mégpedig igen korrekt konyhával, a ligeti Nagyjátszótér és a sportpályák mellett. A Városligetnek immár két léghajója is van, akárcsak Szinyei Merse Pál festményén. A játszótéren található, égbe emelkedő, piros-fehér csíkos látványossághoz címezték a Léghajó KERT-et is, ami szintén a Liget-projekt részeként valósulhatott meg.

A modern, köralakú, csupa ablak épület egész évben nyitva tart, az itt található finomságok és a kávé pedig a környék kedvencei!

Léghajó KERT

Budapest 1146, Dvořák sétány 1.

Piknik kert #dobdlemagad

Ha egy hely azzal invitál, hogy #dobdlemagad, lazulásra csak jó lehet. A Városliget egyik kis mesehelyén, a Mőcsényi Mihály botanikus kertben nyílt a Piknik, ahol egy okos gondolattal a ligetbe bringával érkezőknek, a kint jógázóknak és futóknak is kedveznek proteinshake-ekkel és smoothie-kkal.

Italokból óriási a választék a jeges kávéktól a kiváló Agárdi pálinkákon át a magyar IPA-ig és belga barna sörig. Az ételkínálat inkább egy jobbféle, laza büféhez igazodott grillezett camembert-rel és tortillákkal, és akit kevéssé a testformálás vágya hajt, annak melegen ajánlott a vaníliasodós almás rétes, de a mindenmentes csokoládémousse-szal is jó tapasztalataink vannak.

Piknik Kert

Budapest 1147, az Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út kereszteződésétől 20 méterre

A Gundel vonzóbb és elérhetőbb, mint évtizedek óta valaha

A tradicionális magyar vendéglátás szimbóluma, a történelmi jelentőségű Gundel Étterem tavaly újranyitott. A rendszerváltás után a Láng György üzletember és Kalla Kálmán séf neve által jelzett, sokat emlegetett korszakot követően évtizedek óta kereste helyét a hazai éttermi életben a legendás helyszín.

A Wolf András corporate chef és Moldován Viktor executive séf szakmai irányítása alatt "újragondolt" Gundel szeretne visszatérni egykori szerepéhez: azaz a turistákon kívül a magyar embereket is megszólítani. Ehhez mindent meg is tesznek: stílusos art decóban felújított enteriőrrel, élőzenével és egy hihetetlenül hangulatos kerthelyiséggel várnak. Nagy hangsúlyt kap a gyermekmenü és az ország első kutyáknak szóló étlapjával is várnak. Ha valahol, itt mindenképpen meg kell kóstolni az egykor az étterem falai között megszületett bárányos palóclevest, Kárpáti fogast és az ikonikus Gundel-palacsintát!

Gundel Étterem

Budapest 1146,  Gundel Károly út 4,

Robinson szigetén igazi ínyenc konyha vár

Míg a Gundel éppen azt a képet szeretné megváltoztatni az emberek fejében, hogy ne csak a legkülönlegesebb alkalmakra tartogassuk a látogatását, a Robinsonra is hasonlóan az ünnepek éttermeként gondolunk. Habár találunk az étlapján hamburgert is, a Robinsonnak van egyfajta emelkedettsége.

Ide beülni esemény – kiváló randihelyszín is! –, ami köszönhető különleges történetének. Tulajdonosa akadályt nem ismerve valósította meg étteremálmát a Városligeti-tavon általa létrehozott szigeten, ahol a Robinson immár több mint harminc éve áll. Naplementében és az esti fényekben mutatja meg igazán romantikus arcát az étterem, és aki kedveli a steakeket, bízza csak magát a Robinson steakkínálatára, amely egyben a város egyik legjobbja. Emlékezetes lesz.

Robinson Étterem

Budapest, a Városligeti-tó partján

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Szerző: Pásztor Rozina

Címlap: Facebook.com/pantlika


Ezeket is olvasd el!

Címlapról ajánljuk

Így főzz a családnak elegáns karácsonyi menüt 10.000 forintból

Az idei évben mondhatni, eltolódtak a prioritások a karácsonnyal kapcsolatban: spórolni kell, visszafogni magunkat a nehéz gazdasági helyzetben. Ez nem feltétlenül egy rossz dolog, én személy szerint úgy vélem, hogy a korlátok mindig jó hatással vannak a kreativitásra. Így született meg az alábbi olcsó karácsonyi menü is, amit kreatívan, mindössze 10.000 forintból főztem meg.

Lakos Benedek

További cikkek