budapesti étterem

4 budapesti étterem, amit külföldi barátoknak is bátran ajánlunk

Mindig fogós kérdés, hova kalauzoljuk el régóta külhonban élő rokonainkat, Magyarországra látogató barátainkat. Ilyenkor a legokosabb nem egy olasz trattoriába vagy sushizóba vinni őket, hiszen mi másra is volnának kíváncsiak, mint arra a konyhára, ami csak itt érhető el, és rólunk, magyarokról mesél... De miért is olyan nehéz ügy ez?

Nosalty

5 imádott étterem Zuglóban, ahová nem csak a kerületiek járnak

Zuglóban élni, mint tudjuk, életérzés. Közel van a város és kőhajításnyira az épülő-szépülő Városliget, a XIV. kerületben már mégis lassabb, emberléptékűbb a tempó. Legyen az a régi villanegyed a zajos Thököly út egyik oldalán vagy a kertesházas részek, a főváros egyik legélhetőbb kerületében járunk. És milyen jókat is ehetünk itt! Íme 5 jó ok, hogy Zuglót válasszuk gasztroúticélunként.

Nosalty

„A boldog csirkék után már rég itt volt az ideje...

Krizmanics Norbert generációja példaképe is lehetne. A 30-at épphogy betöltő séf épp úgy megküzdött korosztálya démonaival, mint oly sokan, de motiváltabban és erősebben tért vissza, mint valaha. Jelenleg két menő pesti étterem, a BESTIA és a TG Osteria séfje. Ételeit minden hónapban sok ezren kóstolják.

Nosalty

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?