12 vaníliakrémes sütemény, amibe beleszúrnánk a villánk

Annak ellenére, hogy minden vaníliakrémes sütemény ugyanazt a csodálatosan aromás, selymes, gazdag tölteléket rejti, mégis meg tudnak lepni újra és újra, amikor elkészítjük egyiket-másikat. Jöjjenek most az abszolút kedvencek!

Nem létezik a világon klasszikusabb édesség, mint egy vaníliakrémes sütemény: mondhatni ez az „eredeti” íz, az alfa és természetesen az ómega is. Persze az egyetlen dolog, ami összeköti az alább következő rengeteg receptet, az a töltelék tökéletes állaga és aromája (bár remélhetőleg néha-néha akad lehetőségünk lecserélni az aromát rendes vaníliára), ezen túl minden vaníliakrémes sütemény más és más. Melyik lesz a kedvenc?

  1. 1.

    Almás piskóta vaníliakrémmel

  2. 2.

    Meggyes álom

  3. 3.

    Boston krémes szelet

  4. 4.

    Francia krémes ahogy Rhode készíti

  5. 5.

    Emeletes élvezet cukormentesen

  6. 6.

    Ízletes képviselőfánk

  7. 7.

    Mille-Feuille, az ezerlapú sütemény

  8. 8.

    Mákos krémes Inom konyhájából

  9. 9.

    Egyszerű intelligens krémes

  10. 10.

    Francia krémes, ahogy mi szeretjük

  11. 11.

    Sült pudingos kosárkák

  12. 12.

    Krémes Coook konyhájából

Még több vaníliakrémes sütemény receptje vár itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek