Vágd fel úgy az újhagymát, mint egy profi!

Körülményes az újhagyma felvágása? Kövesd tippjeinket, és olyan könnyen fog menni, mint egy profinak!

Az újhagyma extra ízt ad az ételnek, ezért nem érdemes kihagyni főzés közben akkor sem, ha egy kicsit macerás is felvágni. Most épp ebben segítünk, hogy profin és gyorsan tudj dolgozni ezzel a kiváló alapanyaggal.

Vágd fel úgy az újhagymát, mint egy profi!

Először is fontos, hogy az újhagymát egy kicsit öblítsd le hideg víz alatt, mielőtt belevágnál a munkába. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a víz az újhagyma nyitott tetején is bejusson, mert gyakran ott ragad meg a föld, amit csak akkor veszel észre, amikor elkezded a szeletelést, és így minden csupa kosz lesz. Nem túl jó ez, de könnyű szerrel megelőzheted, ha először átöblögeted a szárát.

Miután leöblítetted és eltávolítottad a felesleges vizet (fejjel lefelé csöpögtesd ki), el kell távolítani a nyálkás, száraz vagy fonnyadt külső leveleket.

Állítsd sorba az újhagymákat, majd egy éles késsel vágd le az újhagyma gyökeres végét, vagyis a fehér végén lévő szőrös darabkákat. Ringató, azaz körkörös mozdulatokkal szeleteld fel az újhagymát egészen a végéig.

Olykor a receptek ujjnyi vastagságú, átlósan felvágott újhagymát kérnek, akkor csak annyi a különbség, hogy döntsd meg a kést, hogy megkapd a trapéz formát.

Kövesd tuti tippjeinket!

Azonban előfordulhat, hogy az adott ételhez hosszú, vékony újhagyma csíkokra van szükség, ilyenkor kicsit összetettebb a helyzet, de azért aggódni emiatt sem kell, nem fogsz beleizzadni. A vágásig minden a fent leírtak szerint történik. Ekkor vágd a hagymát három, nagyjából 5-8 centis darabra. Ezután hosszában óvatosan a jól ismert ringató mozdulatokkal szeleteld fel az újhagymát, míg el nem éred a kívánt méretet. És kész is!

Fagyaszd le a felesleget!

Ha túl sok újhagymát szeleteltél fel, és nem tudod mindet az ételben elhasználni, arra is van egy egyszerű megoldás: fagyaszd le őket! Tedd egy visszazárható tasakba az újhagymát, és mehet is a fagyasztóba. Amikor használni szeretnéd, egyszerűen hagyd, hogy kiolvadjanak vagy egy serpenyőben melegítsd fel őket, ha főzni szeretnél velük. Ugyan nem lesznek olyan ropogósak, mint frissen, de az ízük még így is finom lesz.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai érdekesség:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...