Szó szerint sírhatunk egyik kedvenc húsvéti zöldségünk árától

Az import egyelőre sokkal olcsóbb, mint a magyar, ám nagy valószínűséggel így is sokan választják majd a hazai újhagymát a húsvéti fogások mellé.

A hónapos retek mérsékelten drágult, míg az újhagyma esetében a hazai jóval drágább az importnál – olvasható az Agroinform.hu oldalán. A szakértők szerint tovább emelkedhet húsvét előtt az említett zöldségek ára.

Az árát is megkönnyezzük az egyik kedvenc húsvéti zöldségünknek

A retek és az újhagyma is drágult

A magyar retek csomóját 243 forintos, az olaszországit pedig 190 forintos átlagáron árulták, így a hazai ára 6 százalékkal nőtt, az import csomós reteké viszont 5 százalékkal csökkent a korábbiakhoz képest

– derült ki az első kilenc hét adataiból.

Ha mégis hozzájutsz egy nagy adag újhagymához, akkor ezeket készítsd el:

Mivel az elkövetkezendő időszakban tovább bővül a hazai felhozatal, így hamarosan kifut a kínálatból az import.

280 és 350 forint között mozgott az újhagyma ára

A magyar újhagyma esetében is elmondható, hogy a kora tavaszi bővülő hazai felhozatal fokozatosan kiszorítja majd az importot.

Ha sikerül jó áron beszerezned a retket, akkor próbáld ki ezeket a fogásokat:

Magyarországon mintegy 130 hektáron termesztenek újhagymát, ahonnan éves szinten kétezer tonna körüli mennyiséget takarítanak be

– írja a cikk.

Március 7-én az első osztályú, import újhagyma csomónkénti ára 230 és 260 forint között mozgott, míg a belföldi első osztályú termékeket ennél magasabb és szélesebb ársávban, 280 és 350 forint közötti áron kínálták. A szakértők pedig úgy hiszik, hogy húsvét előtt még tovább fog drágulni a retek és az újhagyma.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek