Így hat a csapvíz az immunrendszeredre

A megfelelő folyadékmennyiség bevitelének hatalmas szerepe van életünkben, hiszen elengedhetetlen a jó immunrendszer működéséhez, de vajon a csapvíz is megfelelő, vagy valamilyen mást kéne helyette választanunk?

Nagyon fontos adafigyelnünk arra, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön, hiszen rengeteg mindenre hatással van. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy megtervezzük az étkezésünket, rendszeresen mozogjunk, és elegendő mennyiségű vizet fogyasszunk.

Így hat a csapvíz az immunrendszeredre

Utóbbira talán a legkönnyebb odafigyelnünk, hiszen olcsón és könnyedén beszerezhetjük. Több kutatás is kimutatta, hogy a megfelelő mértékű vízfogyasztás remek hatással van az immunrendszerünkre, emellett csökkentheti a fertőzések, betegségek kockázatát, és támogatja a veséket a szervezetben található méreganyagok kiválasztásában.

A Covid-19 idején végzett kutatás is bebizonyította, hogy a hidratáltság szintje jelentősen befolyásolta az immunrendszer válaszát a koronavírusra.

Mint kiderült, a megfelelő mértékű vízfogyasztásnak köszönhetően a szervezet gyorsabbá teheti a válaszreakciót a fertőzésekkel és betegségekkel szemben.

Persze a csapvíz minősége régiónként változhat, de alapvetően Magyarországon megfelelő minőségű, bár bizonyos helyeken ólom kerülhet bele. A legjobb, ha leellenőrizzük a Országos ivóvízminőségi adatbázisában, milyen minőségű a víz, mely a csapunkból folyik.

Forrásunk volt.


Az alábbi cikkeket is olvasd el, ha fontos számodra az egészség:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Mutatjuk a legfinomabb rántott húst kínáló éttermeket

Lehet bundásnak vagy rántottnak nevezni, ehetjük papírtálcáról vagy tányérról, de egy biztos, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk a rántott hús. Éppen ezért a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz idén külön figyelmet szentelt ennek a fogásnak, és toplistát készített a legjobb rántott húst kínáló helyekről.

Nosalty

További cikkek