Megkönnyezhetjük idén a húsvéti sonka árát

Már most több szakértő arról nyilatkozott, hogy jelentős áremelkedés várható majd a húsvéti sonka piacán. A drágulás hátterében több tényező áll, a folyamat pedig eltérő mértékben érinti majd a különböző termékeket.

Sajnos már így, egy hónappal az ünnep előtt borítékolható, hogy a húsvéti sonka ára jelentősen emelkedni fog a következő hetekben. Több szakértő is megszólalt az üggyel kapcsolatban, és mind arra a konklúzióra jutottak, hogy a hústermékért többet kell majd fizetnünk, mint korábban. A hosszú érlelésű húsvéti sonkákra várhat a legdurvább drágulás, persze más termékek is érintettek lehetnek.

Megkönnyezhetjük idén a húsvéti sonka árát

A Húsiparosok Szövetségének elnöke úgy nyilatkozott, hogy a piaci logika miatt egészen biztos, hogy a következő hetekben emelkedni fog a sertéshús ára.

Mostanában már amúgy is jelentős mértékben emelkedett a német sertéshús jegyzése, ez pedig sajnos a magyar piacra, a magyar árakra is hatással lesz. Ahogy az elnök mondta, a sertéscomb például 30%-kal drágult az elmúlt négy évben.

Az Agrárszektor főszerkesztője is megszólalt az ügyben, aki szintén megerősítette a húsipari szövetségelnök által előrejelzett tendenciákat. Hozzátette, hogy az áremelkedés abszolút nem meglepő, hiszen az alapanyagok drágulása mellett a feldolgozók költségei is nagymértékben emelkedtek.

Persze a drágulás nem lesz egyenértékű minden terméknél: jobban érinti majd a hosszan érlelt sonkákat (a magasabb minőségi követelmények miatt is) – a gyorspácolt húsáruk enyhe emelkedéssel is megúszhatják.

Forrásunk volt.


Hírek, érdekességek, újdonságok:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Címlapról ajánljuk

További cikkek