Mind más módon szeretjük a tojásreggelinket, azonban míg a rántotta vagy az omlett esetében tényleg több különböző elkészítési mód, állag és végeredmény létezik, addig a tükörtojás esetében ezek a permutációk viszonylag limitáltak. Ha az átlagosan tökéletesnek mondható tükörtojás a célunk, akkor teljesen átsült, alul enyhén aranybarna és ropogós fehérjét valamint lágy, bársonyosan csordogáló sárgáját kell alkotnunk – ami elsőre egyszerűen hangzik, mégsem teljesen az.
Vegyük hát sorra, milyen bakik vezetnek az odaégett, túlsült, esetleg folyósan nyers maradt tükörtojáshoz.
Nézd meg galériánkban a tükörtojás készítésének buktatóit!
Néhány etxrás tükörtojás-recept, amit érdemes kipróbálni:
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több konyhai tippet leshetsz el innen: