r
Nosalty Logó

Tejszínben karamellizált tojás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hering András
Tejszínben karamellizált tojás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 211 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 423 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 157 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 211 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 423 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    361 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

  • 50 ml habtejszín (nagyjából 1 evőkanál minimum 30%-os habtejszín vagy magas zsírtartalmú főzőtejszín)
  • ízlés szerint

Elkészítés

  1. Válasszunk egy tapadásmentes serpenyőt fedővel, ami elég nagy ahhoz, hogy annyi tojást üssünk bele, amennyit sütni szeretnénk. Fontos, hogy extra sok helyük ne maradjanak a tojásoknak a serpenyőben, úgy kalkuláljunk, hogy egymás mellett kényelmesen elférjenek. Ha nincs a serpenyőhöz illő fedőnk, akkor egy tepsi vagy egy másik serpenyő is jól használható fedőként.
  2. A serpenyő felmelegítése nélkül öntsünk annyi sűrű tejszínt a serpenyő aljába, hogy vékony réteget kapjon (ez a serpenyő méretétől függ, de egy kisebb serpenyő esetében ez nagyjából 1 evőkanál). A tejszínt ízlés szerint megszórhatjuk sóval, és hozzáütjük a tojásokat.
  3. Állítsuk a hőt közepes erősségűre, kezdjük el sütni a tojásokat. A sütés közben a tejszín felforr, nedvessége elpárolódik, és végül folyékony vajzsírrá, majd sűrűbb, krémes, szinte vaj textúrájú krémmé alakul. Ha gáztűzhelyet használunk, a krém valószínűleg karamellizálódik a széleken, az elektromos vagy az indukciós tűzhelyek esetében inkább csak alul karamellizálódik. Tartsuk végig szemmel a redukciót, egyrészt mivel igazán látványos, másrészt mivel nagyon fontos a folyamat idejének betartása (nagyjából 5-10 perc alatt megy végbe).
  4. Amikor a tojásfehérje már majdnem megdermedt, és a tejszín nagyrészt vaj szilárdságú anyaggá vált, vegyük le a serpenyőt a tűzről, és fedjük le egy percre, hogy a fehérje összeálljon, különösen a serpenyő közepén.
  5. Vegyük ki a tojásokat a serpenyőből, és tálaljuk a reggelit. A végeredmény akkor jó, és akkor lesz igazán ízletes, ha a tojások alja karamellizált, a fehérje puha és krémes, a sárgája kemény, de folyós.
  6. Tálaljuk önmagában, friss zöldségekkel, vagy pirítós kenyér tetejére téve.
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 562
  • Össznézettség: 27221
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 03.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással

Receptjellemzők

Tejszínben karamellizált tojás
Hering András 162 recept

Ez a tojásrecept megváltoztathatja a tojássütésről alkotott eddigi elképzeléseinket. A legtöbb esetben olajon vagy vajon sütünk tükörtojásokat, ám ez az eljárás az eddigi legizgalmasabb és legízletesebb formájába hozza a tojásokat. Az alábbi mennyiségek és iránymutatások csak javaslatok, a technikája rugalmas, és hamar fel fog tűnni, ha valami nem klappol a folyamatban: ha például a serpenyőben gyorsan elillan a tejszín, és kiszárad, mielőtt a hozzávalók megfőnének, csak adjunk hozzá több tejszínt vagy egy csepp vizet, esetleg alaplevet. Ha túl sok a folyadék/nedvesség a serpenyőben, leöntünk a tejszínből, vagy növeljük a hőt (arra azért figyeljünk, hogy nehogy megégjen, mert tönkretehetjük vele az egészet).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek