Egy trükk, aminek hála az ételhordó dobozod sosem színeződik majd el

Téged is irritál, hogy az összes műanyag ételhordód vállalhatatlan narancsos színben játszik, miután egyszer paradicsomszószt/pörköltet/curryt vittél benne magadnak ebédre? Előzd meg az elszíneződést!

Ha neked is tele a szekrényed elszíneződött, narancssárgás árnyalatokban játszó ételhordókkal, amelyek attól néznek ki ennyire viseltesen, mert egyszer-kétszer paradicsomszósz/curry/pörköltszaft érte a belsejüket, akkor most figyelj. A már meglevő foltok eltüntetését a cukor, mosogatószer, jég és víz négyese fogja megoldani, (cikkajánló oldalt), a megelőzést pedig egy új, a Redditen terjedő trükk segítségével oldjuk meg:

SPRICCELJ OLAJAT A MŰANYAG EDÉNYBE, MIELŐTT BELEPAKOLNÁD AZ EBÉDED!

A trükk logikusan hangzik, és egészen könnyen kivitelezhető, főleg, ha használunk sprayflakonos étolajat/olívaolajat - ami egyébként szuper hasznos találmány, mert segítségével az olaj egyenletesen oszlik el az ételen, és pazarolni sem fogunk. Szóval ruházzunk be egyre, és minden foltképző maradék elcsomagolása előtt fújjuk be olajjal a műanyag ételhordónk belsejét:

a felületen képződő bevonat megakadályozza az elszíneződést, sőt, az étel is gördülékenyebben csusszan majd a tányérunkra!

És sose feledjük, a maradékmentés csodás dolog:

Forrásunk volt.


Még több trükk erre:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek