Vesd be ezt az egyszerű trükköt a repedt tetejű sütemény és kenyér ellen

A sütemények világában vannak gyönyörű, szemet gyönyörködtető darabok, amik mindig fantasztikusan néznek ki. És akkor vannak azok a játékosok, akik hajlamosak önkényesen viselkedni: például megrepedni, ahol nem kéne. Erre olvashatunk most egy végtelenül egyszerű trükköt.

Persze semmi baj nincsen egy repedt süteménnyel, hiszen belülről ugyanolyan finom, az ízén és állagán nem változtat a kinézete. De mégis mennyivel jobb érzés egy minden szempontból tökéletes süteményt az asztalra tenni. Ahhoz, hogy ne legyen csúnyán repedt a sütemény, alkalmazzuk a lenti trükköt.

Vesd be ezt az egyszerű trükköt a repedt tetejű sütemény és kenyér ellen

Reped a sütemény

A probléma a kenyérformában sütött tészták esetében a leggyakoribb. Ezek a sütemények, gyors kevert kenyerek és piskóták hajlamosak megrepedni a sülés folyamata alatt. A növekvő térfogat és az elpárolgó nedvesség is okozza ezt.

Nem tudunk megszabadulni ettől a repedéstől, ezért jobban tesszük, ha kontrolláljuk.

Egy okos kis trükk

Sok minden van a sütésben, amit nem tudunk irányítani. Szerencsére ez az eset kivétel ez alól, ugyanis könnyen befolyásolhatjuk, hol repedjen meg a tészta.

Ehhez vegyünk elő egy vajazó kést, ami elég hosszú ahhoz, hogy leérjen a forma aljáig. Miután beleöntöttük a kikevert masszát, kenjük be olvasztott vajjal a kést, és húzzuk végig a sütemény közepén, egy egyenes vonalban. Nagyjából így:

Mivel előre kijelöljük, szinte perforáljuk a tésztát, amikor elkezd megrepedni, nem véletlenszerűen teszi majd ezt, hanem az előre kijelölt vonalon. Vagyis egy tökéletesen kiszámolt, esztétikusan egyenes repedés „díszíti” majd a süteményünket.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


Ezeket a trükköket is használd a konyhában:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek