Megmutatjuk, hogyan lesz a besárgult ételhordó dobozod újra tiszta!

Végre itt egy videó arról, hogyan lehet eltávolítani a műanyag dobozokba beivódott zsíros, olajos foltokat. És ha már itt tartunk: hova tűnnek el mindig azok a fránya dobozok?

Az instagram felhasználói rengeteg hasznos, olcsó és gyors praktikát leshetnek el a népszerű Blossom nevű oldalról, ezúttal egy igazi hiánypótló konyhai trükköt tettek közzé, melyben az elszíneződött, olaj/zsírfoltos műanyag tárolódobozok tisztításáról rántják le a leplet - derül ki a 24.hu cikkéből.

A dobozok tisztításához csupán négy dolog szükséges: cukor, mosogatószer, jég és víz!

A videó két további hasznos tippet is megmutat, eszerint a fagyasztóból kivett hús 10 perc alatt felolvad, ha két vasedény közé tesszük és a fenti edénybe forró vizet öntünk. Szintén frissen forralt vízzel oldhatóak fel az edényekre és tányérokra tapadt ételszennyeződések.

Visszatérve a műanyag dobozokra: veled is előfordul, hogy a konyhaszekrénybe benézve azt látod, hogy a dobozaid háromnegyede titokzatos körülmények között eltűnt?

A doboz megvan, de hiányzik a teteje, és fordítva. Valószínűleg minden embernek volt már egy olyan beszélgetése, ahol azon morfondírozott mindenki, hova vándorolhattak el az ételes dobozok.

Bár nem kizárt, hogy ezekre a titkokra sosem derül fény, érdemes a még meglevő dobozaidat méret és forma szerint rendszerezni, a fedeleket pedig egy helyre pakolni úgy, hogy minden könnyen átlátható legyen.

Van, aki a könyvelválasztó rudakra esküszik, míg más csak szimplán egybe rakja az azonos formájú dobozokat. A dobozok tetejét sokan élükre állítva rakják egymás mellé egy dobozban, míg mások beruháznak egy olyan irattartóra, amelybe könnyen beleférnek a kisebb-nagyobb tetők.

Ezeket olvastad már?

via: dailymail, 24.hu, apartmenttherapy

Címlapról ajánljuk

További cikkek