Top 9 tiramisu - a világ egyik legjobb desszertje!

A tiramisunak egy fontos ismérve van - jól be kell hűteni, mielőtt tálalnánk. Tehát, péntek esti feladat: állítsuk össze, hogy szombaton villoghassunk vele a család előtt!

Ennek az olasz, sütés nélküli édességnek valóban szüksége van pár órára, hogy az ízei összeérjenek, és a krémje megszilárduljon. Ha túl korán esünk neki, akkor bizony előfordulhat, hogy szétfolyik a kezünk között. A tetejére kakaószórást viszont csak tálaláskor tegyünk, különben a nagy várakozásban magába szívja a nedvességet, és átázik. A süticsoda leggyakrabban készített gyümölcsös verziója az epermisu. Most ugyan nincs eperszezon, mégis van lehetőség arra, hogy más, banános, gesztenyés és egyéb változatokkal rukkoljunk elő. Nézzük, hogyan!

 1. 1.

  Tiramisu 5. - az "igazi"

 2. 2.

  Banános-csokis tiramisu

 3. 3.

  Tiramisu amarettóval

 4. 4.

  Tiramisu házi piskótával

 5. 5.

  Gesztenyés tiramisu

 6. 6.

  Kókuszos Nutellamisu

 7. 7.

  Fahéjas tiramisu őzgerincben

 8. 8.

  Citromos - limoncellos tiramisu

 9. 9.

  Áfonyamisu

Olvastad már?

Készítsünk mascarponét otthon!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

7 retró éttermi jelenség, amitől a Kádár-kor nosztalgiája tör elő...

Mint tudjuk, előre megyünk, nem hátra, de a négy fal között azért mindannyian csináljuk. Egy kis elrévedés a múltba, akár a saját, élő élményünk volt, akár családi fotókról, filmekből ismerjük. Az idén bemutatott HBO-sorozattal, a pillanatok alatt kultikussá lett Besúgóval csak újabb jegyet váltottunk a nosztalgiavonatra, amivel mi most a vendéglátás retró világába robogunk. Ha vissza nem is vágyjuk, no ki melyik elemét szerette a szocialista éra éttermi élményeinek?

Nosalty