Top 9 tiramisu - a világ egyik legjobb desszertje!

A tiramisunak egy fontos ismérve van - jól be kell hűteni, mielőtt tálalnánk. Tehát, péntek esti feladat: állítsuk össze, hogy szombaton villoghassunk vele a család előtt!

Ennek az olasz, sütés nélküli édességnek valóban szüksége van pár órára, hogy az ízei összeérjenek, és a krémje megszilárduljon. Ha túl korán esünk neki, akkor bizony előfordulhat, hogy szétfolyik a kezünk között. A tetejére kakaószórást viszont csak tálaláskor tegyünk, különben a nagy várakozásban magába szívja a nedvességet, és átázik. A süticsoda leggyakrabban készített gyümölcsös verziója az epermisu. Most ugyan nincs eperszezon, mégis van lehetőség arra, hogy más, banános, gesztenyés és egyéb változatokkal rukkoljunk elő. Nézzük, hogyan!

 1. 1.

  Tiramisu 5. - az "igazi"

 2. 2.

  Banános-csokis tiramisu

 3. 3.

  Tiramisu amarettóval

 4. 4.

  Tiramisu házi piskótával

 5. 5.

  Gesztenyés tiramisu

 6. 6.

  Kókuszos Nutellamisu

 7. 7.

  Fahéjas tiramisu őzgerincben

 8. 8.

  Citromos - limoncellos tiramisu

 9. 9.

  Áfonyamisu

Olvastad már?

Készítsünk mascarponét otthon!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?