Top 7 kifli teljes kiőrlésű lisztből

Szoktál otthon kenyeret, kiflit, zsemlét sütni? Ha eddig nem, próbáld ki, nem ördöngösség! Hogy még tutibb legyen a végeredmény, használj hozzá teljes kiőrlésű lisztet is!

Az én házi pék pályafutásom 3 évvel ezelőtt indult egy fonott kaláccsal. Mivel jó volt a recept, jól sikerült a kalács is, így megjött a kedvem a kelt tésztákhoz és szerencsére azóta is megmaradt. Sokan tartanak tőlük, pedig őszintén szólva nincs velük annyi macera, mint amennyit az ember előre gondolna. Én kenyérsütő gép nélkül, elképesztően régi sütővel kezdtem, a sütő még mindig a régi, azóta beszereztem egy konyhai gépet, ami bedagasztja nekem a tésztát.

A kalács után nekem a következő lépés a kifli volt, ennél sikerült olyan receptet találnom, amivel jó sokáig tartott az elkészítés, mondjuk a végeredmény itt is messzemenően kárpótolt a befektetett munkáért.

Receptjeink közül kiválogattam most nektek 7 db, teljes kiőrlésű liszt felhasználásával készült receptet, ne ijedjetek meg tőlük, próbálkozzatok velük bátran!

Olvastad már?

Tényleg jobb a teljes kiőrlésű?

  1. 1.

    Kifli teljes kiőrlésű liszttel és alpesi kősóval

  2. 2.

    Sokmagos teljes kiőrlésű stangli

  3. 3.

    Graham kifli köménnyel és szerecsendióval

  4. 4.

    Zabos vajas kifli

  5. 5.

    Tökmagos stangli

  6. 6.

    Sajtos-vajas graham kifli

  7. 7.

    Fokhagymás-magos hűtős kifli

Hozzászólások

lewega

Én teljes ki?rlés? zsemle receptjét szeretném, ami belül jó puha!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!