Top 7 kifli teljes kiőrlésű lisztből

Szoktál otthon kenyeret, kiflit, zsemlét sütni? Ha eddig nem, próbáld ki, nem ördöngösség! Hogy még tutibb legyen a végeredmény, használj hozzá teljes kiőrlésű lisztet is!

Az én házi pék pályafutásom 3 évvel ezelőtt indult egy fonott kaláccsal. Mivel jó volt a recept, jól sikerült a kalács is, így megjött a kedvem a kelt tésztákhoz és szerencsére azóta is megmaradt. Sokan tartanak tőlük, pedig őszintén szólva nincs velük annyi macera, mint amennyit az ember előre gondolna. Én kenyérsütő gép nélkül, elképesztően régi sütővel kezdtem, a sütő még mindig a régi, azóta beszereztem egy konyhai gépet, ami bedagasztja nekem a tésztát.

A kalács után nekem a következő lépés a kifli volt, ennél sikerült olyan receptet találnom, amivel jó sokáig tartott az elkészítés, mondjuk a végeredmény itt is messzemenően kárpótolt a befektetett munkáért.

Receptjeink közül kiválogattam most nektek 7 db, teljes kiőrlésű liszt felhasználásával készült receptet, ne ijedjetek meg tőlük, próbálkozzatok velük bátran!

Olvastad már?

Tényleg jobb a teljes kiőrlésű?

 1. 1.

  Kifli teljes kiőrlésű liszttel és alpesi kősóval

 2. 2.

  Sokmagos teljes kiőrlésű stangli

 3. 3.

  Graham kifli köménnyel és szerecsendióval

 4. 4.

  Zabos vajas kifli

 5. 5.

  Tökmagos stangli

 6. 6.

  Sajtos-vajas graham kifli

 7. 7.

  Fokhagymás-magos hűtős kifli

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 nap, 7 étel – Házias, mégis gyors fogások főnek...

A házias ételekről legtöbbször azt gondolhatjuk, hogy azért olyan finomak és komfortosak, mert hosszú időbe telik türelmes-figyelmes elkészítésük. És míg sok esetben ez tényleg igaz, mi most a héten csak az ellenpéldákra fogunk fókuszálni: gyors és házias lesz a konyhai mottónk!