Top 11 gluténmentes kenyér

A cöliákiások számára nagy kihívást jelentenek a kenyérfélék, nem lehet megúszni az otthoni kenyérsütési projekteket. Ehhez adunk most néhány ötletet.

Az ismeretségemben élő cöliákiások számára a legnagyobb kihívást a kenyérfélék jelentik, hiszen ha nem szeretnének életük végéig készen kapható zacskós kenyéren élni, akkor bele kell vetniük magukat az otthoni kenyérsütésbe. Ebben egymás segítségére lehetnek a sorstársak, hiszen mindenkinek akadhat 1-2 jó tippje, amitől ízletesebb, kevésbé morzsálódós, változatosabb lesz a kenyér.

Receptjeink közül kikerestem nektek most 11 db gluténmentes kenyér receptjét. Próbáljátok ki őket és osszátok meg egymással tapasztalataitokat, tippjeiteket!

Olvasd el!

9+1 szuper tortilla, akár elvitelre is!

 1. 1.

  Gluténmentes kenyér Ritától

 2. 2.

  Kukoricás kenyér Szisszi konyhájából

 3. 3.

  Gluténmentes joghurtos kenyér

 4. 4.

  Gluténmentes magos kenyér

 5. 5.

  Gluténmentes bagettek

 6. 6.

  Szezámos-lenmagos paleo kenyér

 7. 7.

  Magos kenyér 3. - gluténmentes

 8. 8.

  Tök- és napraforgómagos cipó - gluténmentes

 9. 9.

  Gluténmentes kenyér burgonyapehellyel

 10. 10.

  Gluténmentes len bagett

 11. 11.

  Baguette - gluténmentes

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?