Csupán egy hozzávaló kell: ízekkel teli, szaftos és lágy rántotta kerül az asztalra

Újabb tanáccsal jövünk, milyen extra hozzávalóval teheted még lágyabbá a tojásrántottádat. Mai Napi Tippünk ízletesebbé is teszi!

Már írtunk arról, hogy az egyik leglágyabb tojásrántotta titka a túró, de azt is elárultuk, hogyan kell megsütni, hogy felhőszerű legyen. Öntöttünk már alá olívaolajat és készítettük már vízfürdőben, most pedig újabb tippet adunk a kezetekbe, hogy puha, ízekkel teli rántotta kerüljön az asztalra.

Rántotta
Csupán egy hozzávaló kell: ízekkel teli, szaftos és lágy rántotta kerül az asztalra

Biztos veled is előfordult már, hogy a tojásrántotta kissé íztelen, száraz verziója ugrott ki a serpenyőből. Azt már tudjuk, hogy tejed adni hozzá vétség, hiszen ezzel pont az ízének ártunk, de mi kell ahhoz, hogy ízgazdag és lágy tojást ehessünk?

A titkos hozzávaló nem más, mint a sótlan vaj!

És hogy miért gondoljuk, hogy új szintre emelheted a tojásrántottád ezzel a hozzávalóval?

A zsír bevonja a tojásfehérjét, és így megakadályozza az égést, ráadásul nem hagyja kiszáradni, és még extra ízeket is ad az ételhez.

Három tojáshoz elég lesz mindössze egy evőkanál sótlan vaj, amit olvasztott formában keverj bele a nyers tojásba, hogy elkészítsd a legfinomabb rántottát, amit valaha ettél.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


További okos trükkökért kattints ide:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...