Mutatjuk, mitől lesz mindig szaftos és krémes a rántotta

Szinte biztos, hogy a Napi Tippünkben szereplő módszerrel még nem készítettél rántottát, pedig szuper krémes és ízletes lesz a végeredmény.

Kevés csábítóbb étel létezik a világon, mint egy tökéletesen krémes rántotta. Lehet, azt hiszed, hogy könnyű elkészíteni, pedig a legfinomabb verzió megalkotása tényleg odafigyelést igényel. Mutatjuk, mire gondolunk!

Íme a titka a mindig szuper krémes rántottának

A megfelelő hő a titok nyitja

A tökéletes rántotta titka a főzési technikában rejlik.

De ne aggódj, mert nem egy bonyolult módszerről van szó. Sőt, a krémes rántotta sikere csupán egy hideg serpenyőn és a lassú tűzön múlik. Igen, jól olvastad, a legtöbben ugyanis mindig elkövetik azt a hibát, hogy forró serpenyőre öntik rá a tojást. Így azonban csak kiszárad a rántotta. És pontosan itt jön a képbe az alacsony hőmérséklet és a folyamatos kevergetés, amelyek segítségével mindig pihe-puha marad az étel.

Kipróbáltad ezt a módszert, de még mindig nem elég krémes a rántottád? Akkor valószínűleg az lesz a baj, hogy a tojás közvetlenül érintkezik a serpenyő hőjével. Ebben az esetben használj vízfürdőt.

A 100 °C-nál nem forróbb vízfürdő kellemes melegében körülbelül 15 perc alatt elkészül a tojás.

De ha nem akarsz negyed órát a tojások felett állni, akkor helyezd őket egy zacskóba, majd hagyd állni a tojásokat 16-17 percig a vízfürdőben. De még ennél a verziónál is érdemes 5 percenként kicsit megmozgatnod a zacskót, hogy szépen egyenletesen tudjon elkészülni az étel.

Forrásunk volt.


Még több konyhai tipp vár rád:

Címlapról ajánljuk