Ezzel a praktikával tiéd lesz a leglágyabb rántotta: érdemes kipróbálni

A rántottakészítés fortélyairól már mi is számtalan cikket írtunk, de muszáj egy újabb trükköt mutatnunk nektek mai Napi Tippünkben, amivel az eddigi legfinomabb, felhőszerűbb rántotta lehet a jutalmatok.

Nemrég írtunk arról, hogy milyen puha rántotta készülhet túró hozzáadásával, ami ráadásul extra gazdag lesz fehérjében, most pedig egy újabb konyhai tippet mutatunk, amivel a leglágyabb tojásrántottát készítithetitek el... egyetlen plusz alapanyag használatával.

Rántotta
Ilyen felhőszerű rántottát még biztos nem ettél: csupán egy alapanyagot kell hozzáadnod

Nincs is annál rosszabb, mint mikor száraz és gumiszerű lesz a rántottánk, azonban egy alapanyag bevetésével még akkor is elkerülhetjük ezt, ha egy kicsit tovább hagyjuk a tűzön a tojást.

Ha eddig napraforgóolajon vagy éppen vajon készítetted a rántottát, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld, milyen lesz, ha olívaolajat öntesz alá.

Így sokkal könnyedebb és ízekkel telibb marad az étel, mint bármilyen más zsíradék hozzáadásával: az olívaolaj egységesen bevonja a tojást, ez is hozzáad az extra ízélményhez, ráadásul magasabb az égési pontja, mint a vajé.

Így készíts felhőszerű rántottát

A tojásokat üsd fel, majd ízlés szerint fűszerezd sóval, borrsal. Ezután álld hagyni a keveréket 10-15 percig, mert a só hat a tojásban lévő fehérjére, és ez is hozzájárul a puha rántotta elkészítéséhez. Ezután melegítsd fel alacsony lángon az olívaolajat, és már mehet is rá a tojásos keverék.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt.


Még több életmódcikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

20 mesés gasztrokönyv 2025 karácsonyára, amitől minden konyhatündér szíve megdobban

Rég nem volt már ehhez hasonló gasztrokönyvdömping, mint az idei évben, de legalább van miből válogatni karácsonyi ajándék gyanánt. A felhozatal nagyon színes, hiszen a klasszikus szakácskönyvektől kezdve a vegán, mentes recepteket felvonultató köteteken át desszertekre fókuszáló vagy éppen az air fryer sokoldalúságát bemutató könyvek mellett önéletrajzi ihletésű kitárulkozással is találkozunk. Lássuk az idei év húsz, leginkább említésre méltó gasztrokönyvét!

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek