A magyarok egyik kedvenc alapanyaga a leglágyabb rántotta titka

A tojásrántotta kedvelt reggeli- vagy esetleg uzsonnaopció, amit még a magukat kevésbé főzésre rátermettnek gondolók is el tudnak készíteni. Ahhoz, hogy tiéd legyen az utca leglágyabb tojásrántottája, olvasd el mai Napi Tippünket!

A tojásrántotta elkészítésére ezer meg egyféle módot tudnánk mutatni, pláne, hogy nagyon sokféle ízt lehet extraként hozzáadni zöldségek, felvágottak és fűszerek tekintetében. Na de ha életed leglágyabb tojásrántottáját szeretnéd hétvégén tálalni, akkor már mutatjuk is, mi az a titkos hozzávaló, amivel ezt megteheted!

Tojásrántotta
Ezt az egy hozzávalót sose hagyd ki a leglágyabb rántottáért

Ráadásul olyan kedvenc (és magyar!) hozzávalóról van szó, amit bármelyik szupermarketben vagy akár kisebb boltban beszerezhetsz.

A leglágyabb rántotta most már nem annyira titkos hozzávalója nem más, mint a túró!

Így még plusz fehérjét is csempészhetsz a tojásba, anélkül, hogy az íze vagy az állaga változna. Ehhez nem kell mást tenned, mint 2 tojást negyed csésze túróval összekeverni, ízlés szerint fűszerezni, majd turmixgépben vagy akár tejhabosítóval egyneművé keverni.

A lényeg, hogy végeredményül homogén állagot kapj. Közepesen lángon, türelemmel kavargasd, míg meg nem sült, és már mehet is tányérra. Magában, szendvicseknek, fritattának és quiche-nek is jól áll.

Forrásunk volt.


Ezeket a konyhai tippeket, tanácsokat is fogadd meg:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...