Tippek a szilveszteri malacsülthöz

A malacsült igazi szilveszteri nagyágyú - egészben vagy csak a combját sütve, ha húsimádó vagy, ez lesz az egyik kedvenced az óév utolsó estéjére! 

Ha szilveszter, akkor malacsült! Nem múlhat el úgy az év utolsó nagy vacsorája, hogy a húsimádók ne kaphassanak kedvencükből - egy jó malacsült az egész estét megkoronázza, és még a pezsgőzés előtt feltölt energiával. Na nem kell megenni az egész tálat, de laktató salátákkal és az általam is nagyon kedvelt rozmaringos velesült krumplival tökéletes fogást varázsolhatunk belőle.

Tejben sült császárhús

Ezt a receptet Annabell Langbein-től láttam egy főzős műsorban. Olyan egyszerűen készíti az ételeket. Hihetetlenül omlós lett a hús, míg a bőre ropogott, fantasztikus volt.

Malacsült ropogósan

Közeledik az Újév. A babona szerint ilyenkor lencsét kell enni, hogy sok pénzünk legyen. A malaccal és a kéményseprővel is kell valamit kezdeni, de hogy melyiket süssük meg, és ...

Akik viszolyognak ettől a hústól, azok - nem fogunk kertelni- most sem biztos, hogy megszeretik majd, hiszen a bőrös malacsült nem feltétlen a legmegfelelőbb indítás számukra. Aki viszont idén is nekirugaszkodna a ropogós sültnek, annak íme, néhány jó tanács: a húst sütés előtt érdemes késsel pár helyen bevagdalni, kockázni, fokhagymával megtűzdelni, és felkészülni sok friss rozmaringágacskával és egész feketeborssal!Száznyolcvan fokon süssük nagyjából egy órát lefedve.

Tipp

Hogy mit kérjünk a hentesnél? Keressük a combot vagy a malactarját, ezekkel biztosra mehetünk, bár az előbbit nagyobb valószínűséggel tudjuk majd beszerezni.

A friss rozmaring mindenképpen sokkal ajánlatosabb, mint a szárított- élvezeti értékében az élő fűszernövény sokat dob a készülő húson. Csakis a művelet háromnegyedénél szórjuk rá a húsra, ekkor szokás esetleg sörrel is meglocsolni, van, aki mézzel is megkeni - azért ezeket persze nem így, egyszerre, egyik vagy másik.

Vigyázzunk, mert könnyen megég!

Hogyan, miben?

Kis vízzel felöntve süssük, karikázzunk bele vöröshagymát, és kétszáz fokon lefedve süssük, ha lehet, római tálban, mert ebben tényleg nagyon szépen megpárolódik és vajpuha lesz. Sülhet vele a krumpli, a hús szaftjában nagyon finom ízt kap!

Még több malacsült receptje

Legújabb receptek

Krémes avokádós csirkesaláta

Ez a saláta egyszerre krémes és frissítő. Az avokádó és a majonéz selymessé, a lime és a koriander pedig üdévé teszi. Az állaga is tökéletes: nem túl száraz, de nem is úszik az ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...