Így készíthetsz otthon finom, ropogós LÁNGOST egyszerűen

Ne habozz, süss egy adag lángost házilag, amíg még nincs akkora kánikula! Sokkal finomabb lesz, ha minőségi alapanyagokból készíted!

A lángos a magyarok egyik legkedveltebb nyári étele, sokan azonban nem szeretik otthon, maguknak megsütni ezt a finomságot az olajban sütés és az egész lakásból kiűzhetetlen szagok miatt. Mi most mégis arra biztatunk, hogy próbáld meg elkészíteni otthon a neked leginkább tetsző lángost, hidd el, sokkal jobb lesz, mint a strandos változat!

Így készül a videón:

Erre lesz szükséged:

500 g finomliszt, 1 dl langyos tej, 220 ml víz, 20 gramm friss élesztő, 1 teáskanál cukor, egészen pontosan 9 gramm só, a sütéshez pedig fél liter olaj

Elkészítés:

Az élesztőt elkeverjük a cukorral, egy teáskanál liszttel, és felöntjük langyos tejjel. Tíz perc alatt felfut. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a sót, a felfutott élesztőt és a vizet. Alaposan kidagasztjuk, amíg sima és fényes lesz a tészta. Fontos, mert nyújtásnál így nem fog szakadni. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük, nagyjából egy óra alatt. Szedjük egyenlő darabokra a tésztát, formázzuk ki, majd pihentessük 10 percig. Tegyük fel melegedni az olajat, és mikor már forró (vízcseppes próbával ellenőrizzük, serceg-e), kezdjük el olajos kézzel nyújtani a tésztát, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Süssük meg mindkét oldalát aranybarnára, majd csepegtessük le. Jöhet rá a fokhagymás kenés, a tejföl, na és persze a sajt is.

Klasszik lángos - küldd el a receptet valakinek, aki örülne neki!

További lángosreceptek:

+ 1 Tipp: Kipróbálnád a krumplis lángost is? Mutatjuk!

Amire szükséged lesz:

50 dkg burgonya, só ízlés szerint, 1,25 dl tej, 2.5 dkg friss élesztő, 1 teáskanál cukor, 50 dkg finomliszt, só ízlés szerint, 1 db tojás, 2 dkg vaj

Elkészítés:

A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, és krumplinyomóval összetörjük.

Így készül a videón:

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy teáskanál cukrot, és felfuttatjuk. Az összetört krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olvasztott vajat, sózzuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt a tejjel, és lágy, ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Fél órán át kelesztjük langyos helyen. Egy kis tálba napraforgóolajat öntünk, majd picit belemártjuk a kezünket, és öklömnyi darabokat szakítunk a tésztából, olajos kézzel. Az olajat felforrósítjuk, a gombócokat kihúzgáljuk, és a forró olajban oldalanként 2 perc alatt kisütjük.

Hagyományos krumplis lángos - küldd el a receptet valakinek, aki örülne neki!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai trükkök és tippek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!