Így készíthetsz otthon finom, ropogós LÁNGOST egyszerűen

Ne habozz, süss egy adag lángost házilag, amíg még nincs akkora kánikula! Sokkal finomabb lesz, ha minőségi alapanyagokból készíted!

A lángos a magyarok egyik legkedveltebb nyári étele, sokan azonban nem szeretik otthon, maguknak megsütni ezt a finomságot az olajban sütés és az egész lakásból kiűzhetetlen szagok miatt. Mi most mégis arra biztatunk, hogy próbáld meg elkészíteni otthon a neked leginkább tetsző lángost, hidd el, sokkal jobb lesz, mint a strandos változat!

Így készül a videón:

Erre lesz szükséged:

500 g finomliszt, 1 dl langyos tej, 220 ml víz, 20 gramm friss élesztő, 1 teáskanál cukor, egészen pontosan 9 gramm só, a sütéshez pedig fél liter olaj

Elkészítés:

Az élesztőt elkeverjük a cukorral, egy teáskanál liszttel, és felöntjük langyos tejjel. Tíz perc alatt felfut. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a sót, a felfutott élesztőt és a vizet. Alaposan kidagasztjuk, amíg sima és fényes lesz a tészta. Fontos, mert nyújtásnál így nem fog szakadni. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük, nagyjából egy óra alatt. Szedjük egyenlő darabokra a tésztát, formázzuk ki, majd pihentessük 10 percig. Tegyük fel melegedni az olajat, és mikor már forró (vízcseppes próbával ellenőrizzük, serceg-e), kezdjük el olajos kézzel nyújtani a tésztát, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Süssük meg mindkét oldalát aranybarnára, majd csepegtessük le. Jöhet rá a fokhagymás kenés, a tejföl, na és persze a sajt is.

Klasszik lángos - küldd el a receptet valakinek, aki örülne neki!

További lángosreceptek:

+ 1 Tipp: Kipróbálnád a krumplis lángost is? Mutatjuk!

Amire szükséged lesz:

50 dkg burgonya, só ízlés szerint, 1,25 dl tej, 2.5 dkg friss élesztő, 1 teáskanál cukor, 50 dkg finomliszt, só ízlés szerint, 1 db tojás, 2 dkg vaj

Elkészítés:

A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Lecsöpögtetjük, és krumplinyomóval összetörjük.

Így készül a videón:

A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy teáskanál cukrot, és felfuttatjuk. Az összetört krumplihoz hozzáadjuk a lisztet, a tojást, az olvasztott vajat, sózzuk, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt a tejjel, és lágy, ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Fél órán át kelesztjük langyos helyen. Egy kis tálba napraforgóolajat öntünk, majd picit belemártjuk a kezünket, és öklömnyi darabokat szakítunk a tésztából, olajos kézzel. Az olajat felforrósítjuk, a gombócokat kihúzgáljuk, és a forró olajban oldalanként 2 perc alatt kisütjük.

Hagyományos krumplis lángos - küldd el a receptet valakinek, aki örülne neki!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Konyhai trükkök és tippek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 virágmag, amit júliusban vethetsz el

A kerti munkálatok júliusban sem állnak meg, ha szeretnénk egész évben virágoktól pompázó, színes kiskertet. Bár azt gondolnánk, júliusban minek már elvetni bármit is, de ez a 4 kerti virág már ősszel boldogítani fog, akkor is, ha július derekán veted el a magját!